καραγιαννη βουτσασ
Το περιστατικό με το «διαζύγιο» στο δικαστήριο

Ήταν ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε ταινία που έπαιζαν μαζί, ο κόσμος έκανε ουρές για ένα εισιτήριο. Ο λόγος για τη Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, και τον αγαπημένο της φίλο, Κώστα Βουτσά.

Αν και δεν ήταν σε πολλές ταινίες κινηματογραφικό ζευγάρι, αυτές οι λίγες άφησαν εποχή και τους ταύτισαν στο μυαλό του κοινού.

Από τη «Νύχτα γάμου» του 1967 και τους ιστορικούς τσακωμούς του Τζακ με την Πέπη, πάντα με την συνδρομή της μαμάς από την Πόλη, μέχρι και την διαφωνία του Ευτύχη Κοπέογλου για να μην παίξει στο σινεμά η γυναίκα του Κίκη, Βουτσάς και Καραγιάννη έκοβαν και έραβαν σε ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Όταν έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς η Μάρθα Καραγιάννη συγκίνησε το πανελλήνιο δηλώνοντας: «Έφυγε ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου μετά τη Ντόρα. Λυπάμαι Κωστάκη που δεν μπορώ να είμαι εκεί πέρα για να σε αποχαιρετήσω».

Το περιστατικό με το «διαζύγιο» στο δικαστήριο

Χαρακτηριστικό της αγάπης του κοινού και της ταύτισης της Μάρθας Καραγιάννη με τον Κώστα Βουτσά είναι το περιστατικό που είχε περιγράψει η σπουδαία ηθοποιός σε μια συνέντευξη της.

Είχε διηγηθεί  ένα επεισόδιο στις αίθουσες των δικαστηρίων την εποχή που μαζί με τον Βουτσά έδωσαν το παρών εκπροσωπώντας τον “Διόνυσο” για τα δικαιώματα των Ελλήνων ηθοποιών.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, άκουσε πίσω της μια κυρία από το ακροατήριο να λέει: «Ήρθαν η Καραγιάννη με τον Βουτσά για να πάρουν διαζύγιο».

«Φυσικά έσκασα στα γέλια», σχολίασε η αξέχαστη ηθοποιός. «Ας είναι, ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Η αλήθεια είναι πως με τον Βουτσά μας δένει μια αγάπη αγνή, δυνατή, αληθινή, αιώνια…».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα