Thumbnail
Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις- Συνταξιούχοι με συντάξεις έως 800 ευρώ θα λάβουν την επιταγή 250 ευρώ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ εξειδίκευσαν  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

«Θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, υπάρχει η προσωπική διαφορά, η οποία προστατεύει τις συντάξεις από τη μείωσή τους και ότι οι συνταξιούχοι που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά δεν θα δουν αύξηση συντάξεων. Αλλά η αύξηση θα “τρώει” την προσωπική διαφορά μέχρι που θα μηδενιστεί για να δουν αύξηση συντάξεων στην επόμενη αύξηση» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Αντίθετα, οι συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά θα δουν αμέσως μια αύξηση της τάξης του 6%, μπορεί και μεγαλύτερη» είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οι συνταξιούχοι μέχρι 800 ευρώ θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 250 ευρώ.

Τα νέα μέτρα για τους συνταξιούχους

- Εφάπαξ ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους.

- Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

- Αύξηση κύριων συντάξεων το 2023 με χαμηλή η μηδενική προσωπική διαφορά. Η αύξηση υπολογίζεται στο 6%.

Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Το Σάββατο, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζεται ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και άνω του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, για παράδειγμα, της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται».

Τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και πως τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Επίδομα παιδιού
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ
ΟΠΕΚΑ: Επίσημη επίσπευση για την 6η δόση του 2025 – Η ημερομηνία και η λίστα με τα 16 επιδόματα που πιστώνονται πριν τα Χριστούγεννα
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ