Thumbnail
Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις- Συνταξιούχοι με συντάξεις έως 800 ευρώ θα λάβουν την επιταγή 250 ευρώ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ εξειδίκευσαν  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

«Θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, υπάρχει η προσωπική διαφορά, η οποία προστατεύει τις συντάξεις από τη μείωσή τους και ότι οι συνταξιούχοι που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά δεν θα δουν αύξηση συντάξεων. Αλλά η αύξηση θα “τρώει” την προσωπική διαφορά μέχρι που θα μηδενιστεί για να δουν αύξηση συντάξεων στην επόμενη αύξηση» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Αντίθετα, οι συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά θα δουν αμέσως μια αύξηση της τάξης του 6%, μπορεί και μεγαλύτερη» είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οι συνταξιούχοι μέχρι 800 ευρώ θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 250 ευρώ.

Τα νέα μέτρα για τους συνταξιούχους

- Εφάπαξ ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους.

- Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

- Αύξηση κύριων συντάξεων το 2023 με χαμηλή η μηδενική προσωπική διαφορά. Η αύξηση υπολογίζεται στο 6%.

Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Το Σάββατο, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζεται ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και άνω του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, για παράδειγμα, της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται».

Τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και πως τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια