Δίκη Φιλιππίδη
Τι δήλωσε στο δικαστήριο η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του ηθοποιού.

Mε δολοφονία του συζύγου της παρομοίασε η Ελπίδα Νίνου τις σοβαρές καταγγελίες για βιασμό και απόπειρα βιασμού που έγιναν επωνύμως σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στη δίκη του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Μία κάποια... δολοφονία

Η μάρτυρας δίνοντας τη δική της εκδοχή για τις καταγγελίες που οδήγησαν το σύζυγό της στο εδώλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε χαρακτηριστικά : «Τότε κατάλαβα πως είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους ταΐσες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν το σύζυγο μου. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Στη συνέχεια είπε ότι αμέσως μετά τις πρώτες καταγγελίες απευθύνθηκαν αμέσως σε δικηγόρο για την παροχή νομικών συμβουλών ο οποίος τους προέτρεψε να προχωρήσουν στη σύνταξη εξώδικης δήλωσης.

Ένας κάποιος... φόβος

Πρόσθεσε, ακόμα, πως όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καταθέσουν υπέρ του αλλά φοβούνται ότι θα τους …κρεμούσαν στα μανταλάκια!

Πολιτική Αγωγή: Ποιος τον στήριξε στην προσπάθεια του;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια.

Πολιτική Αγωγή: Εγώ βλέπω ότι σιωπούν δημοσίως.

Η Ελπίδα Νίνου στράφηκε ονομαστικά κατά των πρώτων γυναικών που είχαν μιλήσει δημόσια για το σύζυγό της . «Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Και μία κάποια... εμμονή

Τέλος, όταν η Ελπίδα Νίνου ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή ποιο ήταν το κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας για να καταγγείλει το συγκεκριμένο άνθρωπο, αφού όπως η μάρτυρας υποστηρίζει όλα ήταν ψέματα, η τελευταία επεσήμανε ότι ήταν ζήτημα εμμονής.

Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020…

Πολιτική Αγωγή: 12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;

Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δηλαδή, το παιδί ενός γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια - δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα…

Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020; Αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από τον Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι είχε της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της κ. Νίνου από τους συνηγόρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται