Δίκη Φιλιππίδη
Τι δήλωσε στο δικαστήριο η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του ηθοποιού.

Mε δολοφονία του συζύγου της παρομοίασε η Ελπίδα Νίνου τις σοβαρές καταγγελίες για βιασμό και απόπειρα βιασμού που έγιναν επωνύμως σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στη δίκη του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Μία κάποια... δολοφονία

Η μάρτυρας δίνοντας τη δική της εκδοχή για τις καταγγελίες που οδήγησαν το σύζυγό της στο εδώλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε χαρακτηριστικά : «Τότε κατάλαβα πως είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους ταΐσες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν το σύζυγο μου. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Στη συνέχεια είπε ότι αμέσως μετά τις πρώτες καταγγελίες απευθύνθηκαν αμέσως σε δικηγόρο για την παροχή νομικών συμβουλών ο οποίος τους προέτρεψε να προχωρήσουν στη σύνταξη εξώδικης δήλωσης.

Ένας κάποιος... φόβος

Πρόσθεσε, ακόμα, πως όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καταθέσουν υπέρ του αλλά φοβούνται ότι θα τους …κρεμούσαν στα μανταλάκια!

Πολιτική Αγωγή: Ποιος τον στήριξε στην προσπάθεια του;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια.

Πολιτική Αγωγή: Εγώ βλέπω ότι σιωπούν δημοσίως.

Η Ελπίδα Νίνου στράφηκε ονομαστικά κατά των πρώτων γυναικών που είχαν μιλήσει δημόσια για το σύζυγό της . «Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Και μία κάποια... εμμονή

Τέλος, όταν η Ελπίδα Νίνου ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή ποιο ήταν το κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας για να καταγγείλει το συγκεκριμένο άνθρωπο, αφού όπως η μάρτυρας υποστηρίζει όλα ήταν ψέματα, η τελευταία επεσήμανε ότι ήταν ζήτημα εμμονής.

Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020…

Πολιτική Αγωγή: 12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;

Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δηλαδή, το παιδί ενός γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια - δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα…

Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020; Αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από τον Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι είχε της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της κ. Νίνου από τους συνηγόρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

theodorikakos
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»
«Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει ωμά πως εάν δεν εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση θα «παγώσει» τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»