αστυνομική βία δικηγόροι
Δικηγόροι καταγγέλλουν πως δέχθηκαν αστυνομική βία στα Εξάρχεια - Διατάχθηκε διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης

Σε μία σοβαρή καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία προχώρησαν δύο δικηγόροι για περιστατικό που συνέβη στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρουν βγαίνοντας από μπαρ στα Εξάρχεια μία διμοιρία ΜΑΤ ξεπρόβαλε μπροστά τους και τους ζήτησε τα στοιχεία τους. Δηλώνοντας την ταυτότητά τους και ενώ υπήρξαν αντεγκλήσεις άνδρας των ΜΑΤ έκανε κεφαλοκλείδωμα στον ένα δικηγόρο ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν στο ΑΤ με χειροπέδες.

Βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών

Εκεί στον έναν από τους δύο δικηγόρους ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και του έγινε σωματική έρευνα χωρίς να έχει ασκηθεί σε βάρος του κατηγορία.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δικηγόροι κρατήθηκαν επί ώρες στο ΑΤ και τελικά σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και εξύβριση σε βάρος του ενός. Μιλούν για κακώσεις στα χέρια, σημάδια στα χέρια από το σκληρό δέσιμο των χειροπέδων και ένα σημάδι στην ωμοπλάτη.

Μάλιστα φέρεται να υπάρχει και βίντεο που απεικονίζεται αστυνομικός να φοράει half face και να είναι ιδιαίτερα επιθετικός προς τους περιοίκους, αφού προσπαθεί να τους σπρώξει και τον συγκρατούν οι συνάδελφοι του. Μάλιστα, σύμφωνα με περιγραφές, σε επίμονη ερώτηση περιοίκου αν είναι στρατός κατοχής φέρονται να απαντούν «ναι».

Με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός κοινοποίησε, αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Διενέργεια διοικητικής εξέτασης από τη ΓΑΔΑ

Διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με τη διερεύνηση της καταγγελίας των δικηγόρων για το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Εξαρχείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα