vasilis_neliveri_troxaio
Στα «ταχυφαγεία» που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ο μισθός του ανήλικου μεταφορέα εξαρτάται από τη μηχανοκίνητη ταχύτητά του που, βέβαια, θέτει σε συνεχή εκκρεμότητα την ανασφάλιστη ζωή του.

Ακόμη και η πιο εκθαμβωτική «μείωση» της καταγραμμένης παιδικής εργασίας φαίνεται να μην μπορεί να φωτίσει παρά μόνο το σκοτεινό φόντο των χιλιάδων ανήλικων παιδιών της αδήλωτης και «απαγορευμένης» εργασίας των ανηλίκων και μάλιστα, συνήθως, στα πιο αποκτηνωτικά για την ηλικία τους πόστα.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφεται ένα αυξημένο ποσοστό παιδιών που δουλεύουν σαν διανομείς έτοιμων φαγητών. Πρόκειται ως γνωστόν, για μια από τις πιο επικίνδυνες, κακοπληρωμένες και ανασφάλιστες εργασίες που αν και δεν δηλώνονται για να καταγράφονται στην πραγματική τους έκταση, ωστόσο, η κοινή εμπειρία αποκαλύπτει την έκταση και την ένταση της συμμετοχής τους.

Αναφερόμαστε, βεβαίως, στους pizza - boys, τους χιλιάδες ανήλικους με τα μηχανάκια, που δουλεύοντας κατά κανόνα με ποσοστά, πυκνώνουν τους δρόμους της Αθήνας, μεταφέροντας, αγχωτικά, το «έτοιμο φαγητό» στο σπίτι.

Στα «ταχυφαγεία» που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ο μισθός του ανήλικου μεταφορέα εξαρτάται από τη μηχανοκίνητη ταχύτητά του που, βέβαια, θέτει σε συνεχή εκκρεμότητα την ανασφάλιστη ζωή του.

Ο Βασίλης των 17 χρόνων

Αδήλωτος δούλευε ως ντελιβεράς ο 17χρονος Βασίλης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Ωρωπό όταν αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης «Ψωμί κι Αλάτι», όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομηςλόγω ηλικίαςεργασίας

Ο Βασίλης ήταν μαθητής στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τροχαίο σημειώθηκε στην Επαρχιακή Οδό Αμφιαράειου-Χαλκουτσίου έξω από τις παλιές φυλακές Ωρωπού, όταν ο οδηγός Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και συγκρούστηκε με το δίκυκλο του 17χρονου.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο νεαρός, ο οποίος φορούσε κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο νεαρός διανομέας μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στο Γ. Γεννηματάς, όπου και διαπιστώθηκε τα ξημερώματα ο θάνατός του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα