Θάνος Πλεύρης
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Δεν πάμε πλέον σε καμία μορφή υποχρεωτικότητας, ούτε μετρικών αποστάσεων, ούτε περιορισμού κινητικότητας», είπε ο Θ. Πλεύρης μιλώντας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον κορονοϊό, πέραν αυτών που ισχύουν τώρα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επισημαίνοντας πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει υποχρεωτικότητα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο parapolitika 90,1, ο Θ. Πλεύρης τόνισε ότι «η βούλησή μας σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε μάς κάνουν να πούμε με ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «δεν πάμε πλέον σε καμία μορφή υποχρεωτικότητας, ούτε μετρικών αποστάσεων, ούτε περιορισμού κινητικότητας».

Διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς  «οι μεταλλάξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι αυξάνονται νοσηλείες σε απλές κλίνες αλλά όχι σε κλίνες εντατικής θεραπείας, άρα μπορούμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά».

Αύξηση των περιστατικών το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο και το χειμώνα αναμένεται αύξηση των περιστατικών, λόγω της ύπαρξης και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού αλλά «θεωρούμε ότι όλο αυτό το πλαίσιο θα είναι διαχειρίσιμο και λίγο πολύ θα κινηθούμε όπως κινούμαστε αυτή τη στιγμή χωρίς αχρείαστα μέτρα», επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, είπε πως το θέμα της αναστολής ισχύει έως το τέλος του χρόνου και θα επανεξεταστεί στον χρόνο τον οποίο λήγει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία για αλλαγή και πόσο κοστίζει η έκδοση

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαμος
Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης που κατηγορείται για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων στη Σάμο (ΦΩΤΟ)
Η δημοσιοποίηση στοιχείων και το κάλεσμα των αρχών προς τους πολίτες
Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης που κατηγορείται για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων στη Σάμο (ΦΩΤΟ)