phlixou
Επίθεση με πέτρες και μάρμαρα σε ηθοποιούς—Τι καταγγέλλει η Ιωάννα Πηλιχού

Την απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκαν οι γυναίκες ηθοποιοί της παράστασης «Δείπνο με φίλους», στους Θρακομακεδόνες, καταγγέλλει η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.

Πιο συγκεκριμένα, ανήλικα αγόρια προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν στο παράθυρο του καμαρινιού όπου ετοιμάζονταν οι γυναίκες ηθοποιοί της παράστασης και όταν τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, τα αγόρια τους επιτέθηκαν πετώντας πέτρες και κομμάτια μάρμαρο. 

«Ήμουν τυχερή και αντί για το κεφάλι μου, χτύπησε σε ένα προστατευτικό σίδερο και επέστρεψε στο πλακόστρωτο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Και κάπως έτσι σήμερα τελειώσαμε μια από τις πιο δύσκολες παραστάσεις που έχουμε δώσει… Μια παράσταση με απίστευτο θόρυβο, φασαρία, φωνές, παιδιά που έτρεχαν διαρκώς μπροστά μας, ούρλιαζαν, έπαιζαν μουσική στα τηλέφωνά τους, κόσμο που ήρθε με το σκυλί του που γάβγιζε μόνιμα, άλλος θεώρησε ότι πρέπει να περάσει με το ποδήλατό του πάνω από τη σκηνή, άνθρωποι φώναζαν για ησυχία και άλλοι έτρωγαν σουβλάκια, συνάδελφοι έχασαν τα λόγια τους και χάθηκαν εντελώς κατά τη διάρκεια της παράστασης, όλοι μάλλον πάθαμε κρίσεις άγχους και ταχυκαρδία, αλλά το αποκορύφωμα ήταν άλλο», σημείωσε η Ιωάννα Πηλιχού, η οποία δεν ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο εκεί παιζόταν η παράσταση στο πλαίσιο των «Βραδιών Πολιτισμού».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Τα καμαρίνια που ετοιμαζόμασταν είχαν παράθυρο. Στο γυναικείο καμαρίνι μόνιμα σκαρφάλωναν ανήλικα αγόρια, προσπαθώντας να δουν μέσα. Όταν δεν τους άρεσε που τους είπαμε να κατέβουν, αποφάσισαν να πετάξουν πέτρες και κομμάτια μάρμαρο. Ήμουν τυχερή και αντί για το κεφάλι μου, χτύπησε σε ένα προστατευτικό σίδερο και επέστρεψε στο πλακόστρωτο. Και απευθύνομαι στους γονείς που από τη μια είναι σημαντικό να κατανοήσετε και να διδάξετε και τα παιδιά σας ότι το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι ηθοποιοί εργάζονται από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Είναι άνθρωποι που εκείνη την ώρα ζουν, αναπνέουν, ακούν, αισθάνονται, ταράζονται, αποσυντονίζονται. Δεν είναι σινεμά ή τηλεόραση».

Και από την άλλη είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας τον σεβασμό στον προσωπικό χώρο κάποιου και ότι όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν η λύση δεν είναι να πετάνε μάρμαρα και να γίνονται βίαια. Η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να το διδασκόμαστε από ανήλικοι, και να το σεβόμαστε ως ενήλικοι. Καλό σας βράδυ».

phlixou
phlixou_epithesi_se_ithopoious
phlixou_epithesi_se_ithopoious
phlixou_epithesi_se_ithopoious
phlixou_epithesi_se_ithopoious

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)