Συναγερμό σήμανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την κατάσταση της διάσημης παραλίας «Ναυάγιο», στη Ζάκυνθο, καθώς τουρίστες συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή, τα οποία μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα χρόνια πρανές της παραλίας κατέρρευσε, θέτοντας σε κίνδυνο τους τουρίστες που βρίσκονταν στην παραλία.
«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Αναλυτικά η ανάρτηση του σεισμολόγου στο facebook:
Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!
Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν.
Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.
Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom