Ιερέας σε εκκλησία
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έγινε κηδεία σε καφενείο και όχι στο Κοιμητήριο, γιατί ο ιερέας αρνήθηκε να γίνει πολιτική κηδεία

Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αφορά την άρνηση ιερέα στο Αίγιο να γίνει πολιτική κηδεία της δημότισσας, και συζύγου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σ. Κοίλια και αντ' αυτού να λάβει χώρα στο καφενείο

Πιο αναλυτικά, την καταγγελία έκανε ο παριστάμενος πρέσβης επί τιμής, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, ο οποίος τονίζει πως ο εφημερεύων ιερέας αρνήθηκε να γίνει πολιτική κηδεία. 

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στο συγκεκριμένο νεκροταφείο έχουν πραγματοποιηθεί πολιτικές κηδείες στο παρελθόν, άρα το ερώτημα παραμένει αν είναι στην «ευχέρεια» του εκάστοτε ιερέα το αν θα τελεστεί πολιτική κηδεία.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το φέρετρο τοποθετήθηκε μέσα στο χώρο του καφενείου όπου βρίσκονταν 200 παρευρισκομένοι και όχι στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο προαύλιο της εκκλησίας του νεκροταφείου. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκε ποτέ αίτημα πολιτικής κηδείας και σε ανάλογη περίπτωση, μετά από συνεργασία με εμπλεκόμενους, ανάλογο αίτημα ικανοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα»

Η απάντηση του Μητροπολίτη

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος ανέφερε πως ήταν ενήμερος για το περιστατικό, αν και μίλησε για «μεμονωμένες διαμαρτυρίες». Επί της ουσίας όμως, διαφώνησε με την πράξη του ιερέα, να απαγορεύσει την πολιτική κηδεία εντός του Νεκροταφείου.

«Όταν επικοινώνησα με τον ιερέα και του είπα να γίνει, ήταν ήδη αργά. Δεν μας ενοχλεί η πολιτική κηδεία στον προαύλιο χώρο. Είναι η πρώτη φορά που, ως δεσπότης, αντιμετωπίζω ένα τέτοιο θέμα. Επρόκειτο για μια παρεξήγηση. Θα δω το θέμα και πιο ουσιαστικά, ώστε να υπάρχει επισήμως χώρος κατάλληλος για την τέλεση πολιτικών κηδειών. Δεν διαφωνούμε».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Mιά κηδεία διαφορετική από τις  άλλες στο Αίγιο.
Του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου πρέσβη επί τιμή
Ένας καλός μου φίλος έχασε την γυναίκα του.
Σήμερα το μεσημέρι ήταν η πολιτική κηδεία της στο νεκροταφείο Αιγίου.
Όταν φθάσαμε πληροφορηθήκαμε ότι η κηδεία θα γινόταν στο καφενείο που είναι έξω από το Δημοτικό νεκροταφείο.Μείναμε όλοι οι 200 παρευρισκόμενοι άναυδοι όταν το φέρετρο τοποθετήθηκε εντός του καφενείου αντί του κατάλληλου χώρου που υπάρχει στο προαύλιο της εκκλησίας του νεκροταφείου.
Ο φίλος μου,μέσα στον πόνο του που έχασε την αγαπημένη του,μου είπε ότι το γραφείο κηδειών ενημέρωσε τους αρμόδιους του νεκροταφείου για να γίνει η πολιτική κηδεία εντός του νεκροταφείου στο προαύλιο μπροστά στην εκκλησία και ότι ο εφημερεύων ιερέας αρνήθηκε λέγοντας όχι.
Πρέπει να ντρέπεται ο εκπρόσωπος της εκκλησίας που είπε όχι σε ένα αυτονόητο αίτημα.
Το όχι του αποτελεί και προσβολή στην θανούσα.
Γνωρίζω ότι στο κοντινό παρελθόν έχουν γίνει πολιτικές κηδεές στο προαύλιο της εκκλησίας μέσα στο νεκροταφείο.
Γιατί η σημερινή εξαίρεση?
Στο Α νεκροταφείο Αθηνών υπάρχει ιδαίτερος χώρος απέναντι από την εκκλησία  εντός του νεκροταφείου για τις πολιτικές κηδείες που γίνονται με μεγάλη συχνότητα.
Το νεκροταφείο Αίγιου είναι δημοτικό νεκροταφείο και ανήκει στον Δήμο και όλοι μας πληρώνουμε δημοτικά τέλη νεκροταφείου.
Για να μην επαναληφθεί το σημερινό ατόπημα,παρακαλώ τον Δήμαρχο Αιγίου να εκδόσει και να δημοσιεύσει μια εγκύκλιο η οποία να επιτρέπει την πραγματοποίηση πολιτικών κηδειών εντος του νεκροταφειου και ετσι να εξασφαλιζεται η αξιοπρεπεια των νεκρων.Η εγκυκλιος αυτη πρεπει να εκδοθει αμεσα γιατι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα.
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
Πρέσβης επί τιμή
Αίγιο 2.9.22

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα