Ιερέας σε εκκλησία
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έγινε κηδεία σε καφενείο και όχι στο Κοιμητήριο, γιατί ο ιερέας αρνήθηκε να γίνει πολιτική κηδεία

Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αφορά την άρνηση ιερέα στο Αίγιο να γίνει πολιτική κηδεία της δημότισσας, και συζύγου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σ. Κοίλια και αντ' αυτού να λάβει χώρα στο καφενείο

Πιο αναλυτικά, την καταγγελία έκανε ο παριστάμενος πρέσβης επί τιμής, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, ο οποίος τονίζει πως ο εφημερεύων ιερέας αρνήθηκε να γίνει πολιτική κηδεία. 

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στο συγκεκριμένο νεκροταφείο έχουν πραγματοποιηθεί πολιτικές κηδείες στο παρελθόν, άρα το ερώτημα παραμένει αν είναι στην «ευχέρεια» του εκάστοτε ιερέα το αν θα τελεστεί πολιτική κηδεία.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το φέρετρο τοποθετήθηκε μέσα στο χώρο του καφενείου όπου βρίσκονταν 200 παρευρισκομένοι και όχι στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο προαύλιο της εκκλησίας του νεκροταφείου. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκε ποτέ αίτημα πολιτικής κηδείας και σε ανάλογη περίπτωση, μετά από συνεργασία με εμπλεκόμενους, ανάλογο αίτημα ικανοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα»

Η απάντηση του Μητροπολίτη

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος ανέφερε πως ήταν ενήμερος για το περιστατικό, αν και μίλησε για «μεμονωμένες διαμαρτυρίες». Επί της ουσίας όμως, διαφώνησε με την πράξη του ιερέα, να απαγορεύσει την πολιτική κηδεία εντός του Νεκροταφείου.

«Όταν επικοινώνησα με τον ιερέα και του είπα να γίνει, ήταν ήδη αργά. Δεν μας ενοχλεί η πολιτική κηδεία στον προαύλιο χώρο. Είναι η πρώτη φορά που, ως δεσπότης, αντιμετωπίζω ένα τέτοιο θέμα. Επρόκειτο για μια παρεξήγηση. Θα δω το θέμα και πιο ουσιαστικά, ώστε να υπάρχει επισήμως χώρος κατάλληλος για την τέλεση πολιτικών κηδειών. Δεν διαφωνούμε».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Mιά κηδεία διαφορετική από τις  άλλες στο Αίγιο.
Του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου πρέσβη επί τιμή
Ένας καλός μου φίλος έχασε την γυναίκα του.
Σήμερα το μεσημέρι ήταν η πολιτική κηδεία της στο νεκροταφείο Αιγίου.
Όταν φθάσαμε πληροφορηθήκαμε ότι η κηδεία θα γινόταν στο καφενείο που είναι έξω από το Δημοτικό νεκροταφείο.Μείναμε όλοι οι 200 παρευρισκόμενοι άναυδοι όταν το φέρετρο τοποθετήθηκε εντός του καφενείου αντί του κατάλληλου χώρου που υπάρχει στο προαύλιο της εκκλησίας του νεκροταφείου.
Ο φίλος μου,μέσα στον πόνο του που έχασε την αγαπημένη του,μου είπε ότι το γραφείο κηδειών ενημέρωσε τους αρμόδιους του νεκροταφείου για να γίνει η πολιτική κηδεία εντός του νεκροταφείου στο προαύλιο μπροστά στην εκκλησία και ότι ο εφημερεύων ιερέας αρνήθηκε λέγοντας όχι.
Πρέπει να ντρέπεται ο εκπρόσωπος της εκκλησίας που είπε όχι σε ένα αυτονόητο αίτημα.
Το όχι του αποτελεί και προσβολή στην θανούσα.
Γνωρίζω ότι στο κοντινό παρελθόν έχουν γίνει πολιτικές κηδεές στο προαύλιο της εκκλησίας μέσα στο νεκροταφείο.
Γιατί η σημερινή εξαίρεση?
Στο Α νεκροταφείο Αθηνών υπάρχει ιδαίτερος χώρος απέναντι από την εκκλησία  εντός του νεκροταφείου για τις πολιτικές κηδείες που γίνονται με μεγάλη συχνότητα.
Το νεκροταφείο Αίγιου είναι δημοτικό νεκροταφείο και ανήκει στον Δήμο και όλοι μας πληρώνουμε δημοτικά τέλη νεκροταφείου.
Για να μην επαναληφθεί το σημερινό ατόπημα,παρακαλώ τον Δήμαρχο Αιγίου να εκδόσει και να δημοσιεύσει μια εγκύκλιο η οποία να επιτρέπει την πραγματοποίηση πολιτικών κηδειών εντος του νεκροταφειου και ετσι να εξασφαλιζεται η αξιοπρεπεια των νεκρων.Η εγκυκλιος αυτη πρεπει να εκδοθει αμεσα γιατι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα.
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
Πρέσβης επί τιμή
Αίγιο 2.9.22

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεινόσαυρος χήνα
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του
Ανακαλύφθηκε στη Μογγολία νέο είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου με «αεροδυναμικό» σώμα τύπου πιγκουίνου
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του