paidi korinthos pateras
Γιατί δεν θα παραστεί ο 42χρονος στην κηδεία της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε σε παραλία της Κόρινθο

Στην Αλβανία σήμερα Παρασκευή αναμένεται να γραφεί ο επίλογος του τραγικού θανάτου της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε σε παραλία της Κορίνθου.  Ο πατέρας της μικρής που κατηγορήθηκε για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δεν θα παραστεί στην κηδεία, αφού του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα.

Παράλληλα ο πατέρας της 6χρονης, που κατηγορήθηκε για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μίλησε χθες στην εκπομπή Live News του MEGA για την σχέση του με την κόρη του.

«Έχω δώσει την κατάθεσή μου. Δεν είμαι σε κατάσταση σήμερα που φεύγει το παιδί και πάει στη χώρα μου να την κηδεύσουν και δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα, τα έχω χαμένα. (…) Δεν ξέρω τι ώρα είναι η κηδεία αύριο. Εμένα μου απαγόρευσαν να πάω στο παιδί μου. Με τη σύζυγο δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το παιδί το έπαιρνα έναν μήνα συνέχεια. Το έπαιρνα το απόγευμα. Ερχόμουν από τη δουλειά και την έπαιρνα. Το παιδί μού έδινε δύναμη, ήταν η δύναμή μου. Πάει η ψυχή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το παιδί δεν ήξερε κολύμπι»

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι, το τελευταίο διάστημα, η 6χρονη Αμέλια συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω σε μια βάρκα και να ζωγραφίζει. Έτσι έκαναν και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας, αν και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και ακατάλληλος για κολύμπι.

Πατέρας και κόρη, αφού έφαγαν, κολύμπησαν μέχρι τη βάρκα που τόσο αγαπούσε η μικρή Αμέλια. Αν και η απόσταση από την στεριά ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, οι δυο τους βούτηξαν φαγωμένοι και φορώντας όλα τα ρούχα, ακόμα και τα παπούτσια τους.

«Το παιδί δεν ήξερε κολύμπι», δήλωσε η μητέρα της 6χρονης. Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς, προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως του γλίστρησε, της έφυγε το σωσίβιο που της είχε φορέσει και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

«Του γλίστρησε από τα χέρια σε ένα καράβι (σ.σ. βάρκα), τι ακριβώς ήταν, και έτρεχε ο πατέρας να ζητήσει βοήθεια. Αυτό ξέρουμε εμείς, αυτό λέει και ο ίδιος», λέει θείος της 6χρονης.

Γιατί φορούσε ρούχα και παπούτσια το παιδί

«Το παιδί, το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια, που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», δήλωσε ο ψαροντουφεκάς Πάυλος Μπουνάς, που εντόπισε το παιδί, στο MEGA.

Σε αυτή την απορία, απάντησε ο 42χρονος πατέρας, δηλώνοντας στην κατάθεσή του ότι η μικρή Αμέλια δεν είχε μαζί της μαγιό, «γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε» κι έτσι πείστηκε. Όσο για τα παπούτσια, όπως κατέθεσε, η μικρή τα φορούσε στη θάλασσα γιατί είχε αχινούς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας