xrysostomos
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού», λέει τώρα ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μετά τις απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις που ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων

Τα «μαζεύει» τώρα ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μετά τις απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του περί «συναίνεσης» των γυναικών σε βιασμό.

«Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη», ισχυρίζεται συγκεκριμένα ο μητροπολίτης. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρυσόστομος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την αδιανόητη άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων, οδηγώντας την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσει τα λεγόμενα του μητροπολίτη, ενώ επτά γυναίκες προχωρούν σε μήνυση εναντίον του.

Ενάντια στα λεγόμενα του Χρυσόστομου καταφέρθηκε με ανάρτησή της και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η ανακοίνωση του μητροπολίτη Δωδώνης

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου.

Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη.

Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα.

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, είναι απαράβατος κανόνας των αρχών μας.

Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων.

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι διάθεση για έναν ανοιχτό διάλογο ανταλλαγής απόψεων και δεν έχουμε μετατραπεί σε ένα λαϊκό δικαστήριο με διαδικτυακούς δικαστές.

Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη», με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετρό
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Όλοι οι σταθμοί που θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα Σάββατο 6 Δεκεμβρίου – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔι
Δικαστήρια: Ανοίγουν 289 μόνιμες θέσεις γραμματέων - Το χρονοδιάγραμμα (αποκλειστικό)
Πότε θα ανακοινωθεί ο νέος διαγωνισμός της ΕΣΔι για δικαστικούς γραμματείς και πώς κατανέμονται οι 289 μόνιμες θέσεις
Δικαστήρια: Ανοίγουν 289 μόνιμες θέσεις γραμματέων - Το χρονοδιάγραμμα (αποκλειστικό)