Προβλήματα από τη μείωση των παιδικών εμβολιασμών - Επανεμφάνιση ασθενειών
Η εμφάνιση του κορονοϊού έβαλε φρένο στους παιδικούς εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα ασθένειες όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα να κάνουν την επανεμφάνισή τους.

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός, οδήγησαν, μεταξύ άλλων, και στην μείωση των παιδικών εμβολιασμών. Αυτό είχε ως απόρροια την εμφάνιση ασθενειών που είχαν σταματήσει να απασχολούν εκτεταμένα τον ιατρικό κλάδο της χώρας μας, όπως ο κοκκύτης, η διφθερίτιδα και άλλα.

Σημαντικό είναι, πλέον, να συνεχιστούν κανονικά οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για την θωράκιση των πολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών.

Επικίνδυνη η μείωση των εμβολιασμών

Όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μείωση των εμβολιασμών των παιδιών, η οποία μάλιστα έφτασε σε επικίνδυνα σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εμβόλια της μηνιγγίτιδας, του καρκίνου της μήτρας, της διφθερίτιδας, του τετάνου και της πολιομυελίτιδας.

Μιλώντας στο Mega, ο γιατρός σημείωσε πως ο εμβολιασμός για αυτές τις ασθένειες μειώθηκε κατά 20% στους εφήβους, ενώ στις μικρότερες ηλικίες σημείωσε πτώση κατά 10%. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, πολλές από τις παραπάνω ασθένειες επανήλθαν λόγω του κορονοϊού.

Αναγκαία τα εμβόλια

Απαραίτητο είναι, λοιπόν, οι γονείς να ελέγξουν τα βιβλιάρια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κορονοϊό και γρίπη, υπογράμμισε ο κ. Μαζάνης.

«Ο κορονοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει», δήλωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

siriza_skitsa_gov.gr_.jpg
Διχασμός στρατηγικής στη Νέα Αριστερά – «Χωρίς αποκλεισμούς» συμμαχίες ή στροφή αριστερά;
Πολιτικός διάλογος στη Νέα Αριστερά - Ο Χαρίτσης για «αλλαγή», ο Σακελλαρίδης για «αξιοπιστία»
Διχασμός στρατηγικής στη Νέα Αριστερά – «Χωρίς αποκλεισμούς» συμμαχίες ή στροφή αριστερά;
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο πόλεμος μπαίνει στη σχολική τάξη
Ποιος υπουργός προτείνει την καθιέρωση μιας ειδικής διδακτικής ώρας όπου θα συζητούνται «πιθανά σενάρια απειλής» και τρόποι ορθής προετοιμασίας για...
Ο πόλεμος μπαίνει στη σχολική τάξη
ryanair.jpg
Ryanair: Το αστείο που γύρισε μπούμερανγκ – Οργισμένες αντιδράσεις από Έλληνες επιβάτες
Το «χιούμορ» της αεροπορικής εταιρείας για όσους χειροκροτούν στις προσγειώσεις προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
Ryanair: Το αστείο που γύρισε μπούμερανγκ – Οργισμένες αντιδράσεις από Έλληνες επιβάτες