Η εμφάνιση του κορονοϊού έβαλε φρένο στους παιδικούς εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα ασθένειες όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα να κάνουν την επανεμφάνισή τους.

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός, οδήγησαν, μεταξύ άλλων, και στην μείωση των παιδικών εμβολιασμών. Αυτό είχε ως απόρροια την εμφάνιση ασθενειών που είχαν σταματήσει να απασχολούν εκτεταμένα τον ιατρικό κλάδο της χώρας μας, όπως ο κοκκύτης, η διφθερίτιδα και άλλα.

Σημαντικό είναι, πλέον, να συνεχιστούν κανονικά οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για την θωράκιση των πολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών.

Επικίνδυνη η μείωση των εμβολιασμών

Όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μείωση των εμβολιασμών των παιδιών, η οποία μάλιστα έφτασε σε επικίνδυνα σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εμβόλια της μηνιγγίτιδας, του καρκίνου της μήτρας, της διφθερίτιδας, του τετάνου και της πολιομυελίτιδας.

Μιλώντας στο Mega, ο γιατρός σημείωσε πως ο εμβολιασμός για αυτές τις ασθένειες μειώθηκε κατά 20% στους εφήβους, ενώ στις μικρότερες ηλικίες σημείωσε πτώση κατά 10%. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, πολλές από τις παραπάνω ασθένειες επανήλθαν λόγω του κορονοϊού.

Αναγκαία τα εμβόλια

Απαραίτητο είναι, λοιπόν, οι γονείς να ελέγξουν τα βιβλιάρια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κορονοϊό και γρίπη, υπογράμμισε ο κ. Μαζάνης.

«Ο κορονοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει», δήλωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεινόσαυρος χήνα
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του
Ανακαλύφθηκε στη Μογγολία νέο είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου με «αεροδυναμικό» σώμα τύπου πιγκουίνου
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του