Έκτακτες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις για τις επόμενες μέρες»
Προειδοποίηση Στυλιανίδη για την κακοκαιρία: Ενδεχομένως να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, να μην την υποτιμήσουμε

Έκκληση στους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενόψει της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα και αναμένεται να δίνει φαινόμενα μέχρι την Παρασκευή.

Ο Χρ. Στυλιανίδης, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, επισήμανε ότι «δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την κακοκαιρία, που […] ενδεχομένως να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις».

Η ανακοίνωση για την κακοκαιρία

Αναλυτικά, η δήλωση του Χρήστου Στυλιανίδη:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Πραγματοποιήσαμε, σήμερα, πριν από λίγο, εδώ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύσκεψη, με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί.

Οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση.

Απευθύνουμε, επίσης, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. Ποτέ δεν διασχίζουμε ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις)  πεζή ή με όχημα. Ποτέ, για κανέναν λόγο!

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης από κατασκηνωτές, ενώ επίσης απευθύνουμε έκκληση σε ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες που φιλοξενούν, ώστε να είναι ενήμεροι για την κακοκαιρία.

Επαναλαμβάνω ότι τα φαινόμενα, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα πολύ έντονα και θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, σε διαρκή συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι ευνόητο ότι όπου και εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση. Σας ευχαριστώ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλεκτροπληξία
Σοκ: 8χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού ενώ κοιμόταν
Η οικογένεια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός προκειμένου να προειδοποιήσει και άλλους γονείς για τους κινδύνους που κρύβει η φόρτιση του...
Σοκ: 8χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού ενώ κοιμόταν
enisxitikhdidaskaliaav.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων 2025–2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις για εκπαιδευτικούς
Αναλυτική προκήρυξη για ΠΕ και ΤΕ κλάδους – Προθεσμία έως 9 Δεκεμβρίου στο ΟΠΣΥΔ
Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων 2025–2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις για εκπαιδευτικούς
πολυτεχνειο
ΠΟΣΔΕΠ: Για επιθέσεις κατά του Κοσμήτορα ΕΜΠ - «Η βία δεν χωρά στα δημόσια πανεπιστήμια»
Σαφές μήνυμα στήριξης προς τον Κοσμήτορα της Σχολής ΗΜΜΥ και κάθε πανεπιστημιακό που στοχοποιείται στέλνει η ΠΟΣΔΕΠ
ΠΟΣΔΕΠ: Για επιθέσεις κατά του Κοσμήτορα ΕΜΠ - «Η βία δεν χωρά στα δημόσια πανεπιστήμια»