«Πνίγηκαν» Χαλκιδική, Πτολεμαΐδα, Φθιώτιδα - Οι πιο επικίνδυνες περιοχές σήμερα Τρίτη
Μεγάλος κίνδυνος για σχηματισμό σιφώνων

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αρκετές περιοχές της χώρας (στεριά, ακόμα και νησιά και κυρίως οι Σποράδες, η Αττική αλλά δυστυχώς και οι πυρόπληκτες περιοχές) να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό κατά διαστήματα (όχι όλη την ημέρα) μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως και πιο τοπικά και την Παρασκευή!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».

Σύμφωνα με την πρόγνωση, σήμερα Τρίτη, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πτολεμαΐδα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Πτολεμαΐδα, με τις πλημμύρες να είναι σφοδρές.
Ο τεράστιος όγκος του νερού -που ξεπερνά ακόμη και τα 20 εκατοστά σε ορισμένα σημεία της πόλης- ακινητοποίησε τα αυτοκίνητα. 

Μάλιστα, από την ένταση της βροχής έπεσαν σοβάδες πολυκατοικίας έξω από γνωστή καφετέρια της πόλης. Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός περαστικών.

Χαλκιδική

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Ορμύλιας με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιώνες και οπωροκηπευτικά. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το μάζεμα τις πράσινης ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Το χαλάζι που έπεσε και διήρκεσε ένα τέταρτο ήταν αρκετό να καταστρέψει πολλά στρέμματα βρώσιμης ελιάς.

Φθιώτιδα

Βροχόπτωση πλήττει και τη Λαμία όπως και την ευρύτερη περιοχή.
Η καταιγίδα συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι, όπως στο ύψος της Μαυρομαντήλας, στο δρόμο Λαμίας - Στυλίδας που είναι τα διόδια της εθνικής οδού, όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιδιωτικά σχολεία, παιδιά με σχολική στολή μεταφέρουν σχολικές τσάντες
Υπουργείο Παιδείας: Νέα διαδικασία εγγραφής ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην Επετηρίδα (ΦΕΚ)
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη καθόρισε την ηλεκτρονική εγγραφή για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ, με πλήρη ψηφιοποίηση δικαιολογητικών
Υπουργείο Παιδείας: Νέα διαδικασία εγγραφής ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην Επετηρίδα (ΦΕΚ)
Θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Νέα καταγγελία για αστυνομικό: «Πάρτε λεωφορείο ή ταξί» είπαν σε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Νέα καταγγελία συγκλονίζει την κοινή γνώμη – γυναίκα κατήγγειλε αστυνομικούς που αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν με περιπολικό, υποδεικνύοντάς της να...
Νέα καταγγελία για αστυνομικό: «Πάρτε λεωφορείο ή ταξί» είπαν σε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις ΕΕΠ και εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής (Πίνακες)
Προσλήψεις 36 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και εκπαιδευτικών ΠΕ87.02-Νοσηλευτικής  για το διδακτικό έτος 2025-2026
Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις ΕΕΠ και εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής (Πίνακες)
ζεστη
Ανοδική πορεία της θερμοκρασίας μέχρι την 28η Οκτωβρίου: Κοντά στους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με πιθανότητα να αγγίξει τους...
Ανοδική πορεία της θερμοκρασίας μέχρι την 28η Οκτωβρίου: Κοντά στους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές