fotia pyrkagia elikoptero
Stringer / SOOC
Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο - Πρόκειται για αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς - «Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση», καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Θάσο στην περιοχή της Ποταμιάς, με πυροσβέστες, εθελοντές και εναέρια μέσα να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, πρόκειται για αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τις τελευταίες ημέρες το νησί, με τις φλόγες να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. 

Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές έδωσαν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί. Στο νησί άλλωστε είχε παραμείνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. 

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».

Με το πρώτο φως της ημέρας, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 12 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των εθελοντών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν φαίνεται πως ευνοούν την επιχείρηση της κατάσβεσης.  

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες από την αναζωπύρωση ήταν ορατές μέχρι και την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα