Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Θάσο στην περιοχή της Ποταμιάς, με πυροσβέστες, εθελοντές και εναέρια μέσα να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με το xanthinea.gr, πρόκειται για αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τις τελευταίες ημέρες το νησί, με τις φλόγες να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές έδωσαν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί. Στο νησί άλλωστε είχε παραμείνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.
Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».
Με το πρώτο φως της ημέρας, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά το μεσημέρι του Σαββάτου.
Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 12 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά των εθελοντών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν φαίνεται πως ευνοούν την επιχείρηση της κατάσβεσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες από την αναζωπύρωση ήταν ορατές μέχρι και την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom