thasos pyrosvestes
Καταγγελία για άθλιες συνθήκες διαμονής πυροσβεστών σε αποθήκη κάμπινγκ στη Θάσο - Τούς έβαλαν σε ράντζα και φουσκωτά στρώματα

Σε αποθήκη κάμπινγκ έβαλαν τους πυροσβέστες από την Ήπειρο που μετέβησαν στη Θάσο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο νησί. Όπως καταγγέλλεται, οι συνθήκες διαμονής ήταν άθλιες και το προσωπικό στοιβάχτηκε κυριολεκτικά σε ράντζα και φουσκωτά στρώματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του epiruspost.gr, 26 πυροσβέστες και μία ομάδα δασοκομάντο έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου στις δώδεκα το μεσημέρι και κατέληξαν στη Θάσο περίπου μεσάνυχτα. Εκεί οδηγήθηκαν στο χώρο διαμονής και ξεκούρασης.

Ο χώρος όμως που τούς παραχωρήθηκε για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης ήταν αυτός αποθήκης κάμπινγκ που διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά, σημειώνει το δημοσίευμα. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα.

Όπως παράλληλα σημειώνει το δημοσίευμα, πρόκειται για πρόβλημα μόνιμο, για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία.

thasos pyrosvestes 2

Φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Απόδειξη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού, αντιμετωπίζονται δια της μεταφοράς προσωπικού.

Από την Ήπειρο οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή. Σημειώνεται δε ότι μία και μοναδική φορά –πριν από μερικές ημέρες- που ζητήθηκε συνδρομή από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές.

thasos pyrosvestes 3
thasos pyrosvestes

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής