τρίτη δόση εμβολίο emvolio.gov.gr
«Η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους»

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να δοθεί η έγκριση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που είναι επικαιροποιημένα ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία θα προστατεύουν από νόσηση και βάρια νόσηση, αλλά και από τη μόλυνση, σύμφωνα με την ενημέρωση και την εκτίμηση των φαρμακευτικών εταιρειών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5.

Σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη, για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός ανέφερε ότι το κύμα κορονοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και του Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μια κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Δήλωσε ακόμη ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Σε ό,τι αφορά στον προσωπικό γιατρό τόνισε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν και η λογική του θεσμού είναι ο πολίτης να εγγράφεται τώρα, να γνωρίζει ότι θα σχηματιστεί ο ηλεκτρικός ιατρικός φάκελος του τους επόμενους μήνες και ένας γιατρός που επιθυμεί ο ίδιος θα παρακολουθεί την υγεία του και να μπορεί να τον κατευθύνει.

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3. 000 γιατρούς.

Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που δείχνει τον Τραμπ με πιγκουίνο
Ντόναλντ Τραμπ: Το φιάσκο με τη Γροιλανδία και τον πιγκουίνο που «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Παγκόσμιο τρολάρισμα στα social media με την ψηφιακή απεικόνιση του Αμερικανού Προέδρου στον Αρκτικό Κύκλο
Ντόναλντ Τραμπ: Το φιάσκο με τη Γροιλανδία και τον πιγκουίνο που «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορικό ρεκόρ στα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών ΑΕΙ»
«Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών Πανεπιστημίων στους τομείς της διαγνωστικής, της φαρμακευτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των υλικών», σημείωσε...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορικό ρεκόρ στα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών ΑΕΙ»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιβεβλημένοι δίαυλοι με ΗΠΑ - Όχι αντιπαράθεση, αλλά συνεννόηση
«Όχι σε αντιπαράθεση, αλλά σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας» - Τι αποκαλύπτει η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιβεβλημένοι δίαυλοι με ΗΠΑ - Όχι αντιπαράθεση, αλλά συνεννόηση