τρίτη δόση εμβολίο emvolio.gov.gr
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους»

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να δοθεί η έγκριση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που είναι επικαιροποιημένα ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία θα προστατεύουν από νόσηση και βάρια νόσηση, αλλά και από τη μόλυνση, σύμφωνα με την ενημέρωση και την εκτίμηση των φαρμακευτικών εταιρειών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5.

Σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη, για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός ανέφερε ότι το κύμα κορονοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και του Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μια κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Δήλωσε ακόμη ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Σε ό,τι αφορά στον προσωπικό γιατρό τόνισε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν και η λογική του θεσμού είναι ο πολίτης να εγγράφεται τώρα, να γνωρίζει ότι θα σχηματιστεί ο ηλεκτρικός ιατρικός φάκελος του τους επόμενους μήνες και ένας γιατρός που επιθυμεί ο ίδιος θα παρακολουθεί την υγεία του και να μπορεί να τον κατευθύνει.

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3. 000 γιατρούς.

Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πίνακας σχολικής αίθουσας με χριστιανική εικόνα από πάνω
«Ηθική» στα σχολεία: Σε Θεολόγους η πρώτη ανάθεση, έρχονται οι Φάκελοι Μαθήματος
"Καμπανάκι" από τους θεολόγους για το ωρολόγιο πρόγραμμα: «Πώς θα διδάξουμε Ηθική στους απαλλασσόμενους μαθητές όταν κάνουμε Θρησκευτικά;»
«Ηθική» στα σχολεία: Σε Θεολόγους η πρώτη ανάθεση, έρχονται οι Φάκελοι Μαθήματος
Αλέξης Τσίπρας και Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Είναι κοροϊδία, παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία της ιδρυτικής μας»
«Δεν έχει κάνει τίποτα ως πρωθυπουργός, έρχεται μετά από χρόνια να μας πει ότι εγώ θα τα φροντίσω»
Μαρία Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Είναι κοροϊδία, παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία της ιδρυτικής μας»