panepistimiako patras
Ο γιατρός δεν ήθελε να εξετάσει το κορίτσι και έτσι, όταν μεταφέρθηκε στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι είχε έντονο πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και μάλιστα αν αργούσαν θα μπορούσε να είχε υποστεί και σηψαιμία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, για χειρουργό που φέρεται να αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή εν ώρα εφημερίας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του κοριτσιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr, οι παθολόγοι είχαν παραπέμψει το περιστατικό στον συγκεκριμένο γιατρό και αφού δεν ήθελε να εξετάσει το κορίτσι, οι συνοδοί του, το μετέφεραν στο Ιδιωτικό Κέντρο «Λητώ», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι είχε έντονο πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και μάλιστα αν αργούσαν θα μπορούσε να είχε υποστεί και σηψαιμία.

Την ΕΔΕ έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαζαράκης.Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας αναφέρουν πως δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό και πως υπάρχει μια κόντρα μεταξύ παθολόγων και χειρουργών στο νοσοκομείο.

Η καταγγελία ανέφερε πως ο εφημερεύων χειρουργός αρνείτο να εξετάσει το παιδί προκειμένου να μην κάνει ο ίδιος την «λάντζα», δηλαδή να λάβει αίμα από το κορίτσι, να κάνει μετρήσεις κλπ.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση, δίνοντας τη δική του άποψη για το συμβάν.

Παράλληλα, θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία της καταγγέλλουσας συνοδού της ανήλικης – η οποία τυγχάνει και νοσηλεύτρια – με τον διοικητή Δημήτρη Μπάκο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα