Η αναζήτηση με εισαγωγικά είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για έναν χρήστη που ξέρει ακριβώς τις ψάχνει και το συγκεκριμένο update βελτιώνει τη διαδικασία ακόμα περισσότερο

Σας έχει τύχει ποτέ να ψάχνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά το Google να σας βγάζει όλες τις παρεμφερείς φράσεις; Ή να χρειάζεστε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό λέξεων, αλλά να μην εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων; Πλέον το Google σας βοηθά να βρείτε ό,τι ψάχνετε πιο εύκολα.

Μπορεί να ξέρατε ήδη ότι αν βάλετε την αναζήτησή σας σε εισαγωγικά, το Google σας εμφανίζει μόνο τα αποτελέσματα με την ακριβή φράση. Πλέον όμως, η φράση στα εισαγωγικά θα εμφανίζεται υπογραμμισμένη σε όποια σελίδα ανοίξετε μέσω της μηχανής αναζήτησης, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν πιο γρήγορα τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Σύμφωνα με το jenny.gr, η αναζήτηση με εισαγωγικά είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για έναν χρήστη που ξέρει ακριβώς τις ψάχνει και το συγκεκριμένο update βελτιώνει τη διαδικασία ακόμα περισσότερο.

Μέχρι τώρα, οι προγραμματιστές της εταιρείας ήθελαν κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης να περιλαμβάνει και περιγραφή της σελίδας, αλλά η αναζήτηση του χρήστη μπορεί να μην προσφερόταν πάντα γι’ αυτό το σκοπό. Για παράδειγμα, αν κάποιος έψαχνε την ακριβή φράση “πίτσα μαργαρίτα”, μπορεί να εμφανιζόταν στα αποτελέσματα μενού εστιατορίων με πολλά κενά, τιμές και άλλες πληροφορίες που δεν θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για την περιγραφή. Με το νέο update όμως, ο χρήστης θα μπορεί να δει τη φράση που ψάχνει ανοίγοντας τη σελίδα, καθώς αυτή θα είναι υπογραμμισμένη και να αποφασίσει αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του είναι χρήσιμο.

Κάποιες πτυχές του update έχουν ακόμα περιθώριο για βελτίωση. Για παράδειγμα, η μηχανή αναζήτησης μπορεί ακόμα να τραβάει λέξεις από το alt text εικόνων, ή το preview να δείχνει παλαιότερη εκδοχή της σελίδας, αλλά όλα αυτά αναμένεται σύντομα να διορθωθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Διαγωνισμός 120.000,00 € για προμήθεια εξοπλισμού
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια εξοπλισμού και ειδικότερα συστήματος αποθήκευσης δεδομένων - (All Flash SAN Storage ή Hybrid SSD/HDD) για...
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Διαγωνισμός 120.000,00 € για προμήθεια εξοπλισμού
geoponiko-panepistimio-arxaia-olympia
Συμβούλια Διοίκησης ΑΕΙ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την εκλογή εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος
Συμβούλια Διοίκησης ΑΕΙ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο