Το μικρό hack που κάνει την αναζήτηση στο Google ευκολότερη
Η αναζήτηση με εισαγωγικά είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για έναν χρήστη που ξέρει ακριβώς τις ψάχνει και το συγκεκριμένο update βελτιώνει τη διαδικασία ακόμα περισσότερο

Σας έχει τύχει ποτέ να ψάχνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά το Google να σας βγάζει όλες τις παρεμφερείς φράσεις; Ή να χρειάζεστε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό λέξεων, αλλά να μην εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων; Πλέον το Google σας βοηθά να βρείτε ό,τι ψάχνετε πιο εύκολα.

Μπορεί να ξέρατε ήδη ότι αν βάλετε την αναζήτησή σας σε εισαγωγικά, το Google σας εμφανίζει μόνο τα αποτελέσματα με την ακριβή φράση. Πλέον όμως, η φράση στα εισαγωγικά θα εμφανίζεται υπογραμμισμένη σε όποια σελίδα ανοίξετε μέσω της μηχανής αναζήτησης, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν πιο γρήγορα τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Σύμφωνα με το jenny.gr, η αναζήτηση με εισαγωγικά είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για έναν χρήστη που ξέρει ακριβώς τις ψάχνει και το συγκεκριμένο update βελτιώνει τη διαδικασία ακόμα περισσότερο.

Μέχρι τώρα, οι προγραμματιστές της εταιρείας ήθελαν κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης να περιλαμβάνει και περιγραφή της σελίδας, αλλά η αναζήτηση του χρήστη μπορεί να μην προσφερόταν πάντα γι’ αυτό το σκοπό. Για παράδειγμα, αν κάποιος έψαχνε την ακριβή φράση “πίτσα μαργαρίτα”, μπορεί να εμφανιζόταν στα αποτελέσματα μενού εστιατορίων με πολλά κενά, τιμές και άλλες πληροφορίες που δεν θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για την περιγραφή. Με το νέο update όμως, ο χρήστης θα μπορεί να δει τη φράση που ψάχνει ανοίγοντας τη σελίδα, καθώς αυτή θα είναι υπογραμμισμένη και να αποφασίσει αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του είναι χρήσιμο.

Κάποιες πτυχές του update έχουν ακόμα περιθώριο για βελτίωση. Για παράδειγμα, η μηχανή αναζήτησης μπορεί ακόμα να τραβάει λέξεις από το alt text εικόνων, ή το preview να δείχνει παλαιότερη εκδοχή της σελίδας, αλλά όλα αυτά αναμένεται σύντομα να διορθωθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Από σήμερα: Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη από εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Από σήμερα: Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
ekpaideutikoi_anaplirotes_kathigites
Νέοι αναπληρωτές: Αύριο η Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων - Οδηγίες και δικαιολογητικά
Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες από τη Δευτέρα 4 έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
Νέοι αναπληρωτές: Αύριο η Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων - Οδηγίες και δικαιολογητικά