Χατζηδάκης: Παραγραφή χρεών και αύξηση δόσεων προς ΕΦΚΑ
Αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, το φθινόπωρο, θα περιλαμβάνει δύο σημαντικές παρεμβάσεις που θα αφορούν στις παραγραφές χρεών ιδιωτών σε σχέση με τον ΕΦΚΑ, αλλά και την αύξηση από 12 σε 24 των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών προς τον ΕΦΚΑ.

Η νέα ρύθμιση θα ανατρέχει αναδρομικά στο 2016, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου και θα περιλαμβάνει όλα τα χρέη που δεν ήταν παραγεγραμμένα από το 2016 και μετά, χρέη δηλαδή που ήρθαν από τα πρώην Ταμεία στον ΕΦΚΑ το 2016.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να αιτηθούν την παραγραφή των οφειλών τους. Ακολούθως θα μπορούν να λάβουν ενημερότητα και σύνταξη, αλλά χωρίς τον ασφαλιστικό χρόνο που αντιστοιχεί στα χρόνια των παραγεγραμμένων οφειλών.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι εξετάζεται -από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών- πώς θα καταργηθεί η παρακράτηση του 1% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agalma
Γιατί τα αρχαιοελληνικά αγάλματα απεικονίζονται με μικρά γεννητικά όργανα;
Η αισθητική, οι κοινωνικές αντιλήψεις και τα ιδανικά που διαμόρφωσαν αυτή την απεικόνιση στην κλασική τέχνη
Γιατί τα αρχαιοελληνικά αγάλματα απεικονίζονται με μικρά γεννητικά όργανα;