Βίντεο σοκ: Άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν διαδηλωτές με μπουνιές στο πρόσωπο
Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα από το σημείο των επεισοδίων δείχνουν διαδηλωτές να ξυλοκοπούνται άγρια από αστυνομικούς, ενώ επιθέσεις δέχτηκαν και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χθες Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση υπό όρους, του επί 67 ημέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στο ύψος της Βουκουρεστίου σημειώθηκε η πρώτη επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης, αλλά και ξύλο κατά διαδηλωτών. Ακολούθως - και ενώ οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν την πορεία προς την Ομόνοια - έκανε την εμφάνισή της στα Προπύλαια η «αύρα» και άρχισε τις ρίψεις νερού. Στη συνέχεια τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο κατά της πορείας και άρχισαν να χτυπούν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στο τέλος της. 

Ο Μανώλης Κυπραίος, που είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ σε αντιμνημονιακή διαδήλωση το 2011 με αποτέλεσμα αναπηρία 90%, ανήρτησε βίντεο που δείχνει ρίψη χημικού σε διαδηλωτή, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα από το σημείο των επεισοδίων δείχνουν διαδηλωτές να ξυλοκοπούνται άγρια από αστυνομικούς, ενώ επιθέσεις δέχτηκαν και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές δέχτηκαν μπουνιά στο πρόσωπο από αστυνομικούς. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί και φορούσε χειροπέδες, όταν ο αστυνομικός τον χτυπά κατά την προσαγωγή του. Ο δεύτερος δέχεται τα χτυπήματα με αυτόπτες μάρτυρες φωνάζουν ότι πρόκειται για δημοτικό σύμβολο. Αναφορές κάνουν λόγο για ξύλο και επιθέσεις σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα