roula-pispirigkou
ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ / INTIME NEWS
Συμπληρωματική απολογία έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Τζωρτζίνας, με τη συμπληρωματική απολογία της για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η κατηγορούμενη βρέθηκε και σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου απάντησε στις ερωτήσεις που της έθεσε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021.

Ο επίμαχος χρόνος ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2021 όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο.

Την συγκεκριμένη ημέρα το κοριτσάκι εισήχθη στο Νοσοκομείο, με τη μητέρα να δηλώνει στους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα εμφάνιζε σπασμούς, ενώ οι εξετάσεις που υποβλήθηκε η 9χρονη δεν επιβεβαίωσαν καμία παθολογική κατάσταση.

Ωστόσο το παιδί, στις 11 Απριλίου 2021 υπέστη καρδιοαπναπνευστική ανακοπή, με τη μητέρα να ειδοποιεί τους γιατρούς με τρόπο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμο για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το συμβάν αντιμετωπίστηκε, όταν νοσοκόμα είδε την Τζωρτζίνα μελανιασμένη και σήμανε συναγερμό στους γιατρούς.

Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά, αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγική.

Με την απολογία της ολοκληρώθηκε η ανάκριση και η δικογραφία επιστρέφει στον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη για πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμα τους αναμένεται να αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορουμένης σε δίκη.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο συνήγορος της Όθωνας Παπαδόπουλος κατατέθηκε ένα λεπτομερές υπόμνημα και στις ερωτήσεις που της τέθηκαν "η κατηγορούμενη απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων". Κατά την υπεράσπιση, "δεν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρξε ένα καρδιολογικό πρόβλημα αναγόμενο σε παθολογικά αιτία. Η πράξη δεν περιλαμβάνεται με σαφή τρόπο στο κατηγορητήριο".

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα