nosokomeio meth
Alexandros Michailidis / SOOC
Κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες, στις ΗΠΑ

Ένα κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε στα προάστια της πόλης της Νέας Υόρκης και επιβεβαιώθηκε από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας αυτής που καταγράφεται στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, ο πολύ μεταδοτικός ιός που εντοπίστηκε στην κομητεία Ρόκλαντ ενδέχεται να έφτασε στις ΗΠΑ από κάποια άλλη χώρα.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με την Υπηρεσία Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) για να αντιμετωπίσουμε αυτό το αναδυόμενο πρόβλημα και να προστατεύσουμε την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της κομητείας», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας του Ρόκλαντ, Πατρίσια Σνάμπελ Ρούπερτ.

Τα CDC επιβεβαίωσαν το κρούσμα, σημειώνοντας ότι δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ από το 1979. Ο ιός ωστόσο έχει περάσει στη χώρα, μέσω επισκεπτών που έπασχαν από αυτήν την ασθένεια. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1993.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»
Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την απώλεια της εκπαιδευτικού ΠΕ06 που υπηρετούσε στο 3ο ΓΕΛ...
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»