Γιάννης Στάνκογλου
Η καταγγελία του ΣΕΗ διαβάζεται σε θέατρα σε όλη τη χώρα, με γνωστούς ηθοποιούς να ενημερώνουν το κοινό για την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών σε θεατρικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα, με αφορμή την αποφυλάκιση μέχρι του καταδικασμένου για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι ηθοποιοί διαβάζουν μπροστά στο κοινό την καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενημερώνοντας για την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και τη στάση του θεατρικού χώρου.

Ένας από τους ηθοποιούς αυτούς είναι και ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος μετά το πέρας της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» στο αρχαίο θέατρο Δίου, προχώρησε στην ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΕΗ.

Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν και οι ηθοποιοί στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή», στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, σε άλλες παραστάσεις υψώνονται πανό που αναγράφουν «Rapists must be in jail» («Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή») και «βιαστής είναι».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλάτωνας φιλοσοφία
Το πλατωνικό παράδοξο: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη σκέφτεται σαν μαθητής
Ερευνητές από το University of Cambridge χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο παράδειγμα για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες του ChatGPT στα μαθηματικά και...
Το πλατωνικό παράδοξο: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη σκέφτεται σαν μαθητής