Σαρηγιάννης: Ατυχής η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ
Δεν διευκολύνεται η παρακολούθηση της πανδημίας με τον νέο τρόπο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ.

Χθες, ο Οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εβδομαδιαία έκθεση, στην οποία αναφέρεται ο αριθμός των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η νέα μορφή της επιδημιολογικής έκθεσης "δεν διευκολύνει να παρακολουθήσει κανείς τη δυναμική της πανδημίας, ειδικά σε αυτή τη φάση που είμαστε σε κορύφωση", δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. 

"Είμαστε αυτή τη στιγμή στη φάση κορύφωσης, η οποία περιμένουμε να φτάσει γύρω στις 15 Ιουλίου πανελλαδικά", συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης. Επεσήμανε όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιοχές που είναι ήδη σε μια αρχική φάση αποκλιμάκωσης και άλλες στις οποίες η κορύφωση θα έρθει πιο αργά

"Περιοχές όπως το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη- κυρίως οι έντονα τουριστικές- ηγήθηκαν αυτού του κύματος, έχουν φτάσει σε κορύφωση και αυτή τη στιγμή είναι σε μια αρχική φάση αποκλιμάκωσης", δήλωσε ο καθηγητής και επεσήμανε ότι το τι θα γίνει τον Αύγουστο θα εξαρτηθεί πολύ από τις τουριστικές ροές.

"Στην Αττική, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης και θα φτάσουμε σε κορύφωση αυτή την εβδομάδα", συμπλήρωσε. Όμως, συνέχισε, υπάρχουν οι περιοχές όπως η Λάρισα και ο Βόλος, που από τα λύματα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση. "Για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Πάτρα, αυτό το κύμα θα κορυφωθεί μετά τις 15 Ιουλίου", εκτίμησε. 

Ακόμη, στην Καβάλα, τη Χαλκιδική, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση, αλλά αυξητική πορεία, η οποία θα συνεχιστεί μετά τις 15 Ιουλίου, πρόσθεσε ο καθηγητής. 

"Είναι λάθος η οπτική "κάθομαι και το παρατηρώ και δεν κάνω τίποτα", υπογράμμισε και πρότεινε να ενισχυθούν τα τεστ σε περιοχές όπου υπάρχει έντονα αυξητική τάση, ιδιαίτερα σε εργαζομένους που έρχονται σε πολύ μεγάλη επαφή με το κοινό. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

stamatis_kraounakis
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
«Δεν είναι αριστερά αυτό. Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα» είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»