Σαρηγιάννης: Ατυχής η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ
Δεν διευκολύνεται η παρακολούθηση της πανδημίας με τον νέο τρόπο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ.

Χθες, ο Οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εβδομαδιαία έκθεση, στην οποία αναφέρεται ο αριθμός των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η νέα μορφή της επιδημιολογικής έκθεσης "δεν διευκολύνει να παρακολουθήσει κανείς τη δυναμική της πανδημίας, ειδικά σε αυτή τη φάση που είμαστε σε κορύφωση", δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. 

"Είμαστε αυτή τη στιγμή στη φάση κορύφωσης, η οποία περιμένουμε να φτάσει γύρω στις 15 Ιουλίου πανελλαδικά", συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης. Επεσήμανε όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιοχές που είναι ήδη σε μια αρχική φάση αποκλιμάκωσης και άλλες στις οποίες η κορύφωση θα έρθει πιο αργά

"Περιοχές όπως το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη- κυρίως οι έντονα τουριστικές- ηγήθηκαν αυτού του κύματος, έχουν φτάσει σε κορύφωση και αυτή τη στιγμή είναι σε μια αρχική φάση αποκλιμάκωσης", δήλωσε ο καθηγητής και επεσήμανε ότι το τι θα γίνει τον Αύγουστο θα εξαρτηθεί πολύ από τις τουριστικές ροές.

"Στην Αττική, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης και θα φτάσουμε σε κορύφωση αυτή την εβδομάδα", συμπλήρωσε. Όμως, συνέχισε, υπάρχουν οι περιοχές όπως η Λάρισα και ο Βόλος, που από τα λύματα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση. "Για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Πάτρα, αυτό το κύμα θα κορυφωθεί μετά τις 15 Ιουλίου", εκτίμησε. 

Ακόμη, στην Καβάλα, τη Χαλκιδική, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση, αλλά αυξητική πορεία, η οποία θα συνεχιστεί μετά τις 15 Ιουλίου, πρόσθεσε ο καθηγητής. 

"Είναι λάθος η οπτική "κάθομαι και το παρατηρώ και δεν κάνω τίποτα", υπογράμμισε και πρότεινε να ενισχυθούν τα τεστ σε περιοχές όπου υπάρχει έντονα αυξητική τάση, ιδιαίτερα σε εργαζομένους που έρχονται σε πολύ μεγάλη επαφή με το κοινό. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολική Νοσηλευτική
Σχολική νοσηλευτική: Ένας θεσμός που απαιτεί θωράκιση
Η θεσμική θωράκιση του Σχολικού Νοσηλευτή αποτελεί επαγγελματικό αίτημα, και ταυτόχρονα κρίσιμη προϋπόθεση για την προστασία της υγείας των μαθητών
Σχολική νοσηλευτική: Ένας θεσμός που απαιτεί θωράκιση
Γιώργος Ραιδεστινός
Γιώργος Ραιδεστινός (διευθυντής σχολείου): «Με καθαιρούν γιατί άσκησα το συνταγματικό μου δικαίωμα»
«Δεν έγινα απεργοσπάστης όπως θα ήθελαν» - Το συγκλονιστικό «αντίο» του Γιώργου Ραιδεστινού μετά από 37 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση
Γιώργος Ραιδεστινός (διευθυντής σχολείου): «Με καθαιρούν γιατί άσκησα το συνταγματικό μου δικαίωμα»