γιατρός, στηθοσκόπιο
Νέες κινητοποιήσεις από 18 έως και 20 Ιουλίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων.

Να καταργηθεί η προείσπραξη των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) ζητούν από τα υπουργεία οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων υγείας.

Καθίσταται, πλέον, αδύνατο να ανταπεξέλθουν και κυρίως οι μικρότερες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά. Με γνώμονα τις άσχημες επικρατούσες συνθήκες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων από 18 μέχρι 20 Ιουλίου.

"Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Υπουργού, εξαγγέλλουμε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022. Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά", αναφέρουν οι γιατροί και ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων.

Ζητούν την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του clawback του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια, "διαφορετικά αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας".

Επίσης, επιθυμούν όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις.

"Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς! Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας! Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!", καταλήγουν οι γιατροί των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων.

"Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε!", αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Τα αιτήματα των εργαζόμενων έχουν διαβιβαστεί στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πεθανε
Έφυγαν από τη ζωή δύο αγαπημένοι εκπαιδευτικοί - Διπλό πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα
Και οι δύο υπηρέτησαν με συνέπεια και αγάπη το σχολείο και την κοινωνία, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο έργο, αλλά και ανθρώπινες σχέσεις που δύσκολα...
Έφυγαν από τη ζωή δύο αγαπημένοι εκπαιδευτικοί - Διπλό πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα
μπουλ
Θέσεις εργασίας στη Γλυφάδα: Οδηγοί και τεχνίτες στην «πρώτη γραμμή» – Οι ημερομηνίες-κλειδιά
Μέχρι τις 23 Απριλίου οι αιτήσεις για τις νέες προσλήψεις 8μηνης απασχόλησης
Θέσεις εργασίας στη Γλυφάδα: Οδηγοί και τεχνίτες στην «πρώτη γραμμή» – Οι ημερομηνίες-κλειδιά