ΠΟΥ - Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 6.000 κρούσματα σε 58 χώρες
Πάνω από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί σε 58 χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Περισσότερα από 6.000 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν πλέον αναφερθεί από 58 χώρες κατά την τρέχουσα έξαρση του ιού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Γενεύη, ανέφερε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ θα συγκαλέσει εκ νέου συνεδρίαση της επιτροπής που θα συστήσει να κηρυχθεί η επιδημία παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ, την εβδομάδα που αρχίζει στις 18 Ιουλίου ή νωρίτερα.

Στην προηγούμενη συνεδρίασή της στις 27 Ιουνίου, η επιτροπή αποφάσισε ότι η έξαρση, με τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο σε αφρικανικές χώρες όπου συνήθως εξαπλώνεται όσο και παγκοσμίως, δεν συνιστούσε ακόμη μια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

«Συνεχίζω να ανησυχώ για την κλίμακα και την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι η έλλειψη τεστ σημαίνει ότι πιθανότατα υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν έχουν αναφερθεί.

Περίπου το 80% των κρουσμάτων καταγράφεται στην Ευρώπη, είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κάμερες σε ξενοδοχεία
Ξενοδοχεία: Κύκλωμα με κρυφές κάμερες πουλάει τις ιδιωτικές στιγμές χιλιάδων τουριστών
«Κάναμε σεξ και μετά ανακαλύψαμε ότι μας είχαν παρακολουθήσει χιλιάδες» - Σκάνδαλο με κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία
Ξενοδοχεία: Κύκλωμα με κρυφές κάμερες πουλάει τις ιδιωτικές στιγμές χιλιάδων τουριστών
Νίκος Φωτόπουλος, Γιάννης Παναγόπουλος
ΓΣΕΕ: «Πυρά» Φωτόπουλου κατά Παναγόπουλου – «Λειτουργούσαν υπέρ της εργοδοσίας»
Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος «αδειάζει» την πλειοψηφία και κάνει λόγο για «σχέσεις συνδιαλλαγής» και «συνδικαλιστική γραφειοκρατία»
ΓΣΕΕ: «Πυρά» Φωτόπουλου κατά Παναγόπουλου – «Λειτουργούσαν υπέρ της εργοδοσίας»
ΠΑΣΑΝ, Παπαδομαρκάκης
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΑΝ: «Δεν καταργείται η Παράλληλη Στήριξη»
Τι ειπώθηκε για προσλήψεις, Παράλληλη Στήριξη και πίνακες αναπληρωτών - Αλλαγές στο καθηκοντολόγιο της Ειδικής Αγωγής
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΑΝ: «Δεν καταργείται η Παράλληλη Στήριξη»