pyrkagia
Nick Paleologos/ SOOC
Απομακρύνουν τους κατοίκους από τη βόρεια Ιτέα - Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα - Νέο μήνυμα από το 112 - Εκκενώθηκε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Αργολίδα

Το πράσινο φως για άμεση εκκένωση της βόρειας πλευράς της Ιτέας, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από την Άμφισσα πλησιάζει απειλητικά.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Νέο μήνυμα από το 112

Παράλληλα, νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην βόρεια περιοχή της Ιτέας για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Κίρρα Φωκίδας, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην βόρεια περιοχή της Ιτέας εκκενώστε τώρα προς Κίρρα Φωκίδος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Εκκενώθηκε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Αργολίδα

Την ίδια ώρα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κρανίδι Ερμιονίδας, κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο, η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται από το σημείο να μην σημειώνονται τραυματισμοί.

Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

H φωτιά έχει κάψει εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ενώ προσωπικό και πελάτες έχουν εκκενώσει τα κτίρια και βρίσκονται στην παραλία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα