katastimata-lockdown
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή

Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, καταγράφει ο ΕΟΔΥ τις τρεις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σε έκτακτη ενημέρωση του οργανισμού οι ειδικοί τόνισαν ότι τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η αύξηση των νοσηλίων στις απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση των νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ αλλά και αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του οργανισμού, όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνόσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα -όπου φαίνεται ότι αφορά πάνω από τις μισές μολύνσεις - είναι η Όμικρον και οι παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού