Ξημερώματα σήμερα: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία - Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί
«Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα» ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Την συνδρομή των εναέριων μέσων με το πρώτο φως του ήλιου αναμένουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν όλη τη νύχτα για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

«Πιστεύω ότι τα εναέρια μέσα θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τα χειρότερα» δήλωσε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κίνδυνος είναι να μην φύγει η φωτιά προς τον οικισμό Λάτα γιατί αν φύγει από εκεί μπορεί να έχουμε πολύ σοβαρότερες καταστάσεις»

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά το βράδυ της Κυριακής οδήγησαν την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να διατάξει την εκκένωση περιοχών.

Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα, (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών) το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

ekkenoste.jpg

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στα δυτικά (Κοτρωνα) η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη και όλο το βράδυ γινόταν προσπάθεια προς το ανατολικό μέτωπο, με την Πυροσβεστική να έχει αναπτύξει δυνάμεις και να την έχει κυκλώσει. Τη μαζεύουν ανατολικά και συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

Η εικόνα που έδωσε η Πυροσβεστική, σήμερα ξημερώματα της Δευτέρας (4/7) ήταν ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενεργές.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητες
Φοιτητές: Οι «αιώνιοι» ρίχνουν το ποσοστό αποφοίτησης- Η ΕΕ λαμβάνει μέτρα στήριξης, εμείς σκεφτόμαστε μόνο διαγραφές
«Καμία χώρα δεν υιοθετεί σαν κίνητρο για ολοκλήρωση των σπουδών στον προβλεπόμενο χρόνο τη διαγραφή των φοιτητών, αντιθέτως μία σειρά από χώρες...
Φοιτητές: Οι «αιώνιοι» ρίχνουν το ποσοστό αποφοίτησης- Η ΕΕ λαμβάνει μέτρα στήριξης, εμείς σκεφτόμαστε μόνο διαγραφές
ΑΠΑΤΗ 1.jpg
Προσοχή! Τεράστια απάτη σε e-shop με αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους καταναλωτες
Οι απατεώνες προγραμματιστές δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εκπτωτικά προϊόντα από Dior, Nike, Lacoste,...
Προσοχή! Τεράστια απάτη σε e-shop με αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους καταναλωτες