Συνταξιούχος δημοσιογράφος χάνει το σπίτι της: "Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι."
Αλληλέγγυοι παρευρέθηκαν κάτω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

Για χρέη 15.000 ευρώ καταγγέλλει ότι χάνει το σπίτι της η  συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, την ίδια ώρα μάλιστα που τα χρέη των πολιτικών της χώρας ζαλίζουν, όπως και ο αριθμός των -άθικτων- ακινήτων τους.

"Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος" φώναζαν σήμερα το πρωί οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι κάτω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, καθώς ο δικαστικός κλητήρας την απείλησε ότι θα πάει σήμερα με ισχυρή αστυνομική δύναμη να αποσπάσει τα κλειδιά του διαμερίσματός της στα Άνω Ιλίσια.

Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού μιλώντας στο Open δήλωσε "πολύ συγκινημένη που από τόσο πρωί έχουν έρθει τόσο άνθρωποι. Η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει. Δεν είμαι μόνο εγώ, σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός σχετικά με τα σπίτια που πέφτουν θύματα των πλειστηριασμών. Εγώ, για 15.000 ευρώ που δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν κάρτες, χάνω το σπίτι μου. Και μάλιστα από μια εταιρεία-φάντασμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, με έναν δικαστικό επιμελητή που παριστάνει τον υπάλληλο της εταιρείας".

"Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι. Αυτό έγινε πριν τρεις ημέρες, αργά το βράδυ. Ο υπερβάλλων ζήλος του δικαστικού κλητήρα τον έκανε να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κανονικά είναι μέχρι τις 19.00. Θα έρθει από εδώ να του παραδώσω τα κλειδιά. Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει τα κλειδιά από το σπίτι. Το θεωρώ εξευτελιστικό, πολύ εξευτελιστικό. Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος Δικαίου, μια Δημοκρατία να πετάει ανθρώπους από το σπίτι λες και είναι ζώα. Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου; Δεν είμαστε μια δυτική Δημοκρατία που υπερασπίζεται αν μη τι άλλο καθημερινά δικαιώματα; Ζω με μια σύνταξη 700 ευρώ, γιατί έφυγα νωρίς με μειωμένη σύνταξη, να φροντίσω το παιδί μου, που έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπήκε στο ΕΚΠΑ, γιατί το φρόντισα, πολύ. Τώρα είναι δίπλα εδώ, κοντά μου."

ΕΣΗΕΑ: Χιλιάδες χάνουν τα σπίτια τους επειδή έχουν πραγματική αδυναμία

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία χάνει το μοναδικό της σπίτι για χρέος 15.000 ευρώ!" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

"Στο πρόσωπο της η ελληνική κοινωνία μπορεί να δει τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον. Η κρίση χτύπησε ανελέητα τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στον Τύπο. Η ανεργία και η ανέχεια ξεκίνησε με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009 και κορυφώθηκε την μνημονιακή περίοδο.

Τα υπέρογκα επιτόκια, οι μνημονιακοί νόμοι οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας, ανάμεσα τους και πολλούς δημοσιογράφους, να χάνουν τα σπίτια τους για χρέη, ακόμη και μικρότερα της αξίας τους, επειδή έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τη συνάδελφο αύριο στις 09.00 π.μ., έξω από το σπίτι της (Αβύδου 146-148 Ιλίσια) στη συγκέντρωση παρέμβασης κατά της έξωσης από το σπίτι της."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»