Κεφαλονιά: Το χωριό που μοιάζει με καρτ-ποστάλ
Υπέροχες και πολύχρωμες εικόνες που θα φτιάχνουν τη διάθεση

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Άσσος, το χωριό στην Κεφαλονιά που μοιάζει με καρτ– ποστάλ, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Conde Nast Traveler με τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης.

Η γοητεία που ασκεί στους επισκέπτες του, αντλούμενη από τις υπέροχες, γραφικές και πολύχρωμες εικόνες που αντικρίζει κανείς φτάνοντας σε αυτόν τον υπέροχο προορισμό στο νησί του Ιονίου είναι τέτοια που αιχμαλωτίζει τους πάντες στο σκηνικό που δίνει την εντύπωση ότι έχει ξεπηδήσει από κάποιον άρτιο πίνακα ζωγραφικής. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για την πρωταγωνίστρια του νησιού, αλλά και για ένα από τα ομορφότερα χωριά των Επτανήσων.

assos_kefalonia5.jpg

Στη διαδρομή από το Αργοστόλι προς το Φισκάρδο, λοιπόν, η Άσσος ξεχωρίζει από μακριά, σαν μια καταπράσινη «κλεψύδρα» ριγμένη μέσα στη θάλασσα. Η εξαιρετική θέα πάνω από τη γραφική και κατάφυτη χερσόνησό της είναι βέβαιο ότι θα σας δελεάσει να κάνετε μια μικρή παράκαμψη και να οδηγήσετε τα 4 χλμ. φιδογυριστού δρόμου που θα σας βγάλουν στο περιτριγυρισμένο από πεύκα και πολύχρωμα σπίτια λιμανάκι της.

Η αλλοτινή πρωτεύουσα του βόρειου τμήματος της Κεφαλονιάς απέχει 30 χλμ. από το Αργοστόλι και βρίσκεται πολύ κοντά στη φημισμένη παραλία του Μύρτου. Η βόλτα στην Άσσο ξεκινά από την κεντρική πλατεία των Παρισίων, που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της βοήθειας που δόθηκε από τη Γαλλία για την ανοικοδόμηση του χωριού μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.

assos_kefalonia7.jpg

Απολαύστε τον περίπατο στα στενά δρομάκια με τα προσεισμικά αρχοντικά, βουτήξτε στα ήρεμα νερά της βοτσαλωτής παραλίας του κόλπου και χαλαρώστε στα γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπια πιάτα και θαλασσινές γεύσεις.

assos_kefalonia1.jpg

Ονειρική θέα από το φρούριο του χωριού

Από πάνω, στον ψηλό λόφο που ενώνεται με τον κορμό του νησιού με μια στενή λωρίδα γης, στέκουν τα ερείπια του ενετικού φρουρίου του 15ου αιώνα. Άλλοτε σημαντικό οχυρό με τείχη μήκους 2 χλμ. και μετέπειτα αγροτικές φυλακές, το φρούριο της Άσσου προσφέρεται σήμερα για γαλήνιες βόλτες στα χαλάσματα και τα πέτρινα μονοπάτια του ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελιές, προσφέροντας πανοραμική θέα στον καταπράσινο κόλπο.

assos_kefalonia4.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα