nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Περισσότερα τεστ και επαναφορά της μάσκας, ζητά ο Νίκος Καπραβέλος

Ο διευθυντής της Β Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε την ανησυχία του  για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς όπως είπε υπάρχει μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι χρειάζεται επανεκτίμηση της κατάστασης, επαναφορά της μάσκας και αύξηση των τεστ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου υπήρξε ραγδαία αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά κορονοϊού σε ποσοστά 600%.

Ακραία χαλάρωση

Ο Ν. Καπραβέλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια», προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως είπε, στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», συμπλήρωσε.

Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Ο Ν. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασλανιδης
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
«Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί η Ελλάδα της αλληλεγγύης» – Συγκλονιστική ομιλία στο συλλαλητήριο για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
ελευθεριάδης
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
Ο γιος θύματος καταγγέλλει προσαγωγή και μιλά για την αδιανόητη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή της μητέρας του
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
AEGEAN
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η αεροπορική εταιρεία αναστέλλει προσωρινά δρομολόγια λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Δυνατότητα αλλαγής ή επιστροφής χωρίς χρέωση
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα