«Περίμενα τον θάνατό μου» - «Φοβάμαι μη βγει από τη φυλακή»: «Σπάει» τη σιωπή της η γυναίκα που δέχτηκε 15 τσεκουριές από τον σύζυγό της
Η 56χρονη γυναίκα αποφάσισε τώρα να μιλήσει στο MEGA. Για τον εφιάλτη που έζησε αλλά και γι’ αυτόν που φοβάται πως θα επιστρέψει. Και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία.

Αύγουστος του 2020. Οι εικόνες σοκάρουν. Ο 67χρονος χτυπά τουλάχιστον 15 φορές με τσεκούρι την πρώην σύζυγό του στη μέση του δρόμου, έξω από πολυκατοικία στη Καλλιθέα.

Η Ελένη είδε με τα μάτια της το θάνατο της και όμως έζησε, είναι εδώ δυνατή και παλεύει για να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά με αξιοπρέπεια. 

«Αισθάνθηκα πίσω μου τον πρώην σύζυγο και μου είπε απόψε θα πεθάνεις. Με έπιασε από το λαιμό και με χτύπησε στο κεφάλι με το τσεκούρι. Μου έριξε μία παλέψαμε πήρα το τσεκούρι το πέταξα με πήρε σέρνοντας από τα μαλλιά πήρε το τσεκούρι και συνέχισε να με χτυπάει. Από εκεί και ύστερα δε θυμάμαι και είδα στο βίντεο ότι πέρασε κάποιος κύριος και τον απέτρεψε με ένα ξύλο» ανέφερε η γυναίκα μιλώντας στο MEGA.

Οι μνήμες της νωπές. Τα τραύματα που της προκάλεσε ο πρώην σύζυγος της με τσεκούρι δύο χρόνια μετά… φανερά.

«Δέχθηκα 15 τσεκουριές. Έχω δύο στο πρόσωπο και τις υπόλοιπες στο κεφάλι και την πλάτη. Δύο μήνες νοσηλείας. Δε μασάω, τρώω αλεσμένα διότι είναι νεκρό το σημείο αυτό. Είναι δύσκολη η ζωή» συμπλήρωσε η Ελένη.

Η 56χρονη γυναίκα αποφάσισε τώρα να μιλήσει στο MEGA. Για τον εφιάλτη που έζησε αλλά και γι’ αυτόν που φοβάται πως θα επιστρέψει.

«Περίμενα το θάνατό μου»

Ζούσε καθημερινά έναν πραγματικό μαρτύριο. Απειλές, εκβιασμοί και τρόμος.

«Κάθε μέρα που περνούσε περίμενε το θήραμα του για να το χτυπήσει. Με παρακολουθούσε πρωί βράδυ κάτω από το σπίτι. Εγώ περνούσα πάντα με τον γιο μου εκείνο το βράδυ δεν ήταν ο γιος μου και βρήκε την ευκαιρία να κάνει το έργο του» σημείωσε.

Ο 67χρονος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξης και βρίσκεται στις φυλακές των Τρικάλων. Αυτό που ζητά η Ελένη είναι να μην βγει ποτέ από τη φυλακή.

«Φοβάμαι πάρα πολύ μη βγει από τη φυλακή και συνεχίσει το έργο του. Το μόνο που μετάνιωσε ήταν ότι δεν είχε ακονήσει το τσεκούρι για να μου κόψει το λαιμό» τόνισε.

Φοβάται για την ίδια αλλά και για τα παιδιά της. Και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία.

Τι είχε πει τότε ο δράστης (Αύγουστος 2020): Ανατριχιαστική κατάθεση

Ο 67χρονος άρχισε να αποκαλύπτει στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια πώς περίμενε την 54χρονη έξω από πολυκατοικία στη Καλλιθέα και πώς της επιτέθηκε.

«Την είδα την ώρα που έμπαινε στην πολυκατοικία. Άνοιξα γρήγορα το βήμα μου για να την προλάβω. Άρχισα να την φωνάζω με το όνομά της, τότε αυτή γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε ‘πάλι εδώ είσαι ρε π…’. Μόλις με αποκάλεσε έτσι τα ‘χασα και θόλωσε το μυαλό μου, γύρισα και την χτύπησα με την πίσω μεριά του τσεκουριού κυρίως στο κεφάλι. Προσπάθησε να μου επιτεθεί και τότε την χτύπησα πάλι με την κοφτερή μεριά που έχει το τσεκούρι. Αυτή έπεσε κάτω».

Ο δράστης, όπως είπε στους αστυνομικούς, μόλις αντίκρισε την 54χρονη τραυματισμένη αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Βλέποντας τα αίματα θόλωσα και νομίζοντας ότι θα της δημιουργήσω μόνιμο πρόβλημα, όπως παράλυση, σκέφτηκα να την τελειώσω και να αυτοκτονήσω και συνέχισα τα χτυπήματα. Αφού τη χτύπησα περίπου τέσσερις φορές σκέφτηκα να πάω στις γραμμές του τρένου και να πέσω να σκοτωθώ επιτόπου και άρχισα να χτυπάω με το τσεκούρι το κεφάλι μου».

«Προσπάθησα να την αποτελειώσω»

Αυτό που σόκαρε τους άνδρες της ασφάλειας που πήραν κατάθεση από τον 67χρονο ήταν τα λόγια του, όταν τους αποκάλυψε ότι προσπάθησε να της δώσει το χαριστικό χτύπημα.

«Τότε άκουσα κάτι να λέει και, αφού ζούσε, την ξαναχτύπησα με το τσεκούρι για να πεθάνει. Έβλεπα ότι είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και προσπαθούσαν να μου πάρουν το τσεκούρι από τα χέρια και εγώ το κουνούσα για να το βλέπουν και να απομακρυνθούν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά