Καιρός: Απίστευτες διαφορές με 40άρια στα νότια και μπουρίνια στα βόρεια
Πού και πώς θα χτυπήσει ο δεκαήμερος καύσωνας - Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Μπροστά μας ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού καθώς από σήμερα Τρίτη  η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει με το θερμόμετρο την Τετάρτη και την Πέμπτη να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Στην πρόγνωσή του ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ η αστάθεια με τις μπόρες θα συνεχιστεί σε περιοχές της χώρας. Οπως είπε ο καιρός παρουσιάζει ενδιαφέρον με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, με έντονα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, σημείωσε πως η Πέμπτη (23/6) θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με 40αρια και τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά ακόμη και στους 41 με 42 βαθμούς στις περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Την ίδια ημέρα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν έντονα μπουρίνια, με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι.

Την Παρασκευή (24/6) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα, καθώς οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα στείλουν πιο δροσερές αέριες μάζες.

Το Σάββατο (25/6), όμως, η θερμοκρασία θα πάρει ξανά την ανιούσα με τη θερμοκρασία στους 35 με 36 βαθμούς σε πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά της χώρας, καθώς όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου η Σαχάρα απλώνει τα πλοκάμια της.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος του μήνα, σχολίασε ότι ο "βραστήρας" από τη βόρεια Αφρική θα στέλνει ζεστές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και έτσι η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Μπροστά στο καμίνι που έρχεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική βία
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο, αντισταθμιστικά μέτρα, υποστηρικτικές δομές για...
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή