Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ρεκόρ συμμετοχών - Πάνω από 55.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες
Πώς θα κάνετε αίτηση για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού- Τι ισχύει για τα περσινά voucher

Άνοιξε εχθές, Τετάρτη 15 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022-31 Ιουλίου 2023.

Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.  Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 23 Ιουνίου, στις 14:00, μέσω του συνδέσμoυ https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos.

Ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και έδωσε λεπτομέρειες για τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους της φετινής χρονιάς.

Όπως είπε από χθες το μεσημέρι στις 13.00 που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 55.000 αιτήσεις για 101.000 επιταγές.

Δικαιούχοι είναι όσοι εντός του 2020-2021 είχαν:

• Είτε 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση ΕΦΚΑ
• Είτε 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας
• Είτε 50 ημέρες παροχή προστασίας μητρότητας
• Είτε ένα συνδυασμό των παραπάνω

Τι ισχύει για τα περσινά voucher

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Τέλος, προβλέπεται ότι, όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ποιοι μένουν «εκτός» του προγράμματος

Ο κ. Πρωτοψάλτης, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι δικαιούχοι καθώς, όπως είπε γι’ αυτούς υπάρχει άλλο πρόγραμμα.
Σημείωσε ακόμα πως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την μοριοδότηση των αιτούντων, ενώ και ο αριθμός των τέκνων αυξάνουν τη μοριοδότηση.

Ακόμα ανέφερε ότι από φέτος από το πρόγραμμα δίνονται 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Σάμο και Βόρειας Εύβοια, 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου και 6 διανυκτέρευσες με μικρή ιδιωτική συμμετοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως είπε για παράδειγμα μια 4μελής οικογένεια για 6 βράδια θα πληρώσει 96 ευρώ και το κράτος 850 ευρώ. Επίσης, σημείωσε ότι το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές. Επιπλέον, για ακόμη μία χρονιά επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ο κ. Πρωτοψάλτης ακόμη έκανε αναφορά και στην περίπτωση που ένας δικαιούχος δεν εξυπηρετηθεί από το κατάλυμα σημειώνοντας πως δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα αλλά και τι να κάνει ο πολίτης σε κάθε περίπτωση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...