paralia 2
Darren Lawrence/pexels

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που φτάνει η πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία σύντομη απόδραση κοντά στην Αθήνα.

Το καλό με τους κοντινούς προορισμούς, ειδικά όταν δεν έχεις μπροστά σου πολλές ημέρες διακοπών, είναι ότι αντί να φας τον χρόνο σου μέσα στο αμάξι μπορείς να φτάσεις γρήγορα και να απολαύσεις το μέρος που έχεις επιλέξει. 

Ακολουθούν 5 προορισμοί που μπορούν να σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και να κάνετε μία πρόβα τζενεράλε για τις διακοπές τους καλοκαιριού.

Ψάθα

Περί τα 66 χιλιόμετρα από την Αθήνα, είναι αρκετά κοντά ώστε να μην κουραστείτε υπερβολικά στη διαδρομή, αλλά και αρκετά μακριά ώστε να έχετε την αίσθηση της εκδρομής. Διαθέτει κρυστάλλινα καθαρά νερά, αμμουδιά με ψιλό βότσαλο και είναι αρκετά μεγάλη ώστε να σας παρέχει όποια επιλογή επιθυμείτε: Οργανωμένη ή ελεύθερη πλευρά. Αν είστε φυσιολατρικοί τύποι, δεν βλάπτει να πάρετε μαζί και μία σκηνή για να διανυκτερεύσετε εδώ – μαζί απαραιτήτως και αντικουνουπικό για παν ενδεχόμενο. Ολοκληρώστε την αίσθηση της μονοήμερης εκδρομής με ένα θαλασσινό γεύμα στις ψαροταβέρνες στο Αλεποχώρι, περί τα 10 λεπτά μακριά, ή στον Άγγελο, στην άκρη της παραλίας.

Αγκίστρι

Με την διαδρομή να είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα, το Αγκίστρι αποτελεί ιδανική λύση για όσους θέλουν μια μονοήμερη εκδρομή ή να περάσουν εδώ το τριήμερο τους χωρίς να στερηθούν και την ατμόσφαιρα νησιώτικης απόδρασης. Ακόμη λοιπόν κι αν φτάσετε ως το Αγκίστρι χωρίς μεταφορικό μέσο για μία ημερήσια εκδρομή, θα βουτήξετε στην εντυπωσιακή βραχώδη Χαλικιάδα, κοντά στο λιμάνι – σημειώστε ότι χρειάζεται προσοχή στα απότομα βράχια κατά την κατάβαση – και θα απολαύσετε θαλασσινές γεύσεις ή νόστιμα μαγειρευτά στα ταβερνάκια της Σκάλας και των διπλανών ακτών. Σημειώστε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε στο ferry με τα ποδήλατά σας – σε αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε να κάνετε πετάλι ως τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, δύο πανέμορφους κολπίσκους με δροσερά νερά στην άλλη πλευρά του νησιού, πέρα από το Μεγαλοχώρι.

Χιλιαδού

Δύο ώρες και κάτι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, η ευβοιώτικη Χιλιαδού αποτελεί μια κατάφυτη όαση ιδανική για μια εκδρομή γεμάτη βουτιές και νόστιμες στάσεις. Θα βρείτε την παραλία ακολουθώντας την διαδρομή Χαλκίδα-Νέα Αρτάκη-Στενή-Στρόπωνες-Λάμαρη και θα «αράξετε» στην παραλία στην οποία οδηγεί ένας δρόμος με καστανιές και πλατάνια. Η παραλία διαθέτει αμμουδιά, καθαρά νερά και δύο μικρότερες παραλίες δίπλα της, η μία εκ των οποίων προτιμάται από τους φίλους του γυμνισμού. Πάνω από την παραλία υπάρχουν επιλογές διαμονής και φαγητού. Στα ταβερνάκια θα απολαύσετε σπιτικά μαγειρευτά και ωραίους ψαρομεζέδες.

Αίγινα

 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι άκρως βολική (τα δρομολόγια ξεκινούν περί τις 7.00 το πρωί και επιστρέφουν ως και τις 21.00 περίπου). Από εκεί και πέρα, απολαμβάνετε νησιώτικη ατμόσφαιρα κατάλληλη για μονοήμερες εκδρομές μέχρι και γεμάτα τριήμερα, με βόλτες στα σοκάκια της πόλης, με βουτιές στο νησάκι της Μονής με τα κρυστάλλινα νερά και με θαλασσινές γεύσεις στα ταβερνάκια της Πέρδικας.

Δυτική Πελοπόννησος

Η αγαπημένη μας πλευρά της Πελοποννήσου τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αδιαμφισβήτητα το… West Coast. Εκεί όπου κρύβονται ακτές με τιρκουάζ ιόνια νερά, παραλίες-υπερπαραγωγές όπως η Βοϊδοκοιλιά, καταρράκτες εν μέσω δασών όπως η Νέδα και μυκηναϊκοί αρχαιολογικοί χώροι κοντά σε γραφικά χωριουδάκια και παλιές πόλεις όπως αυτή της Κυπαρισσίας. Ωραιότατη (και οικονομική) βάση για αυτές τις εξερευνήσεις θα βρείτε κοντά στην παραλία της Ζαχάρως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024
Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο - Σε σύνολο 7 χρυσών, 14 αργυρών και 24 χάλκινων μεταλλίων, οι δύο ελληνικές ομάδες κατέκτησαν...
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024
Νοσοκομείο
Έρχεται νέα προκήρυξη για προσλήψεις 43 υγειονομικών στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο
«H προτεραιότητα του Υπουργείου αυτή την περίοδο είναι να λυθούν τα τρέχοντα θέματα της παροχής υγείας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της...
Έρχεται νέα προκήρυξη για προσλήψεις 43 υγειονομικών στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο