sifis valyrakis
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS
Προφυλακιστέοι οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Προφυλακίστηκαν οι δυο ψαράδες που κατηγορούνται για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, οι δύο ψαράδες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού αλλά στο σπίτι τους. Ωστόσο φαίνεται πως δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο ψαράδων σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες είχε αναφέρει: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στην θάλασσα… Τώρα πως μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

Ωστόσο η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με βάση μαρτυρία θεωρεί υπεύθυνους για το θάνατο του 78χρονου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας του δυο ψαράδες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός από σκάφος του Λιμενικού την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη είχε δηλώσει ότι ο ίδιος είχε αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαζιας
Ζιαζιάς κατά Γεωργιάδη: «Το βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί επίθεσης»
Ζιαζιάς κατά Γεωργιάδη: Κλιμακώνεται η σύγκρουση μετά το επεισόδιο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Ζιαζιάς κατά Γεωργιάδη: «Το βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί επίθεσης»
Νηπιαγωγός με πατερίτσες
«Ζητάω ίσα δικαιώματα»: Ξεσπάει η εκπαιδευτικός που πήγε στο σχολείο με πατερίτσες
«Οι αναπληρωτές είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας» - Στη δικαιοσύνη η εκπαιδευτικός που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σχολείο 15 μέρες μετά από...
«Ζητάω ίσα δικαιώματα»: Ξεσπάει η εκπαιδευτικός που πήγε στο σχολείο με πατερίτσες
Η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Γιάμαλη σε Γεωργιάδη: «Γυρίζετε την μπιφτέκα – Δεν είστε η Ντέπυ Γκολεμά, υπουργός είστε»
Η ατάκα της Αναστασίας Γιάμαλη στον Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο με τον γιατρό που δεν ήρθε ποτέ
Γιάμαλη σε Γεωργιάδη: «Γυρίζετε την μπιφτέκα – Δεν είστε η Ντέπυ Γκολεμά, υπουργός είστε»