pleistiriasmos thessaloniki diamartiria
John Toussis / SOOC
Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία για χρέος 56.000 ευρώ - Το κατάστημα του κ. Νίκογλου έκλεισε το 2018, ενώ τώρα με τη βοήθεια των συμπολιτών του εργάζεται εδώ και 6 μέρες ως κηπουρός

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη συνδικάτων και κοινωνικών φορέων σήμερα το πρωί μπροστά από υποκατάστημα τράπεζας πραγματοποιείται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη με Οπλοποιού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του κ. Γιώργου Νίκογλου ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν άνεργος και έχει σύζυγο με 74% αναπηρία.

Με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ζητούν να μην ολοκληρωθεί ο πλειστηριασμός και να επιστρέψει το σπίτι στα χέρια του κατόχου του.
Εκπρόσωποι του δήμου Νεάπολης Συκεών αλλά και των φορέων που διοργάνωσαν την παράσταση διαμαρτυρίας συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της νομικής υπηρεσίας της τράπεζας για να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών: Ο δήμος θα στηρίξει την οικογένεια

Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μαζί με αντιδημάρχους ζήτησε από τους εκπροσώπους των νομικών υπηρεσιών να επιστρέψει το σπίτι στον κ. Νίκογλου. «Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση να μπει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός ανέργου με μία σύζυγο με 74% αναπηρία», τόνισε. «Ο δήμος θα στηρίξει την οικογένεια και θα συνδράμει σε διακανονισμούς για να διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία του Γιώργου Νίκογλου», προσθέτει σύμφωνα με το voria.gr. Παράλληλα, ζήτησε το όνομα και τα στοιχεία του πλειοδότη για να δουν αν μπορεί να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

«Η τράπεζα προκαλεί το κοινό αίσθημα καθώς θέλει με αιφνιδιαστικούς ρυθμούς να βάλει χέρι σε μία οικογένεια που εξαθλιώθηκε. Ζητούμε να αποσύρει άμεσα όποιο πλειστηριασμό», σημείωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

«Πετάνε στον δρόμο έναν άνεργο πατέρα, μια μητέρα με αναπηρία και δύο παιδιά με αναπηρία», τόνισε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Θανάσης Κουτσουράς, ενώ σημείωσε πως θα παλέψουν για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Η δικηγόρος, Μίνα Αγγελοπούλου, τόνισε πως είναι παράλογο να απαιτούν από τον κόσμο να τηρήσει τόσο εξαντλητικές. «Δεν είναι δεοντολογικό αυτό που έκανε η τράπεζα. Η οικογένεια περίμενε να δικαστεί για τον νόμο Κατσέλη αλλά ητ ράπεζα το απωσιώπησε», σημείωσε.

Το μέλος του Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών, Γεωργία Τριανταφύλλου, υπογράμμισε πως καμία γυναίκα δεν θα μείνει μόνη μπροστά σε μία κατάφωρη αδικία.

Στο «σφυρί»  για 56.000 ευρώ

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρώτη κατοικία του κ. Νίκογλου βγαίνει στο «σφυρί» για χρέος 56.000 ευρώ. 

«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια» είπε ο καταγγέλλων, Γιώργος Νίκογλου ο οποίος έκλεισε το κατάστημά του το 2018, ενώ τώρα με τη βοήθεια των συμπολιτών του εργάζεται εδώ και λίγες μέρες ως κηπουρός.

Την κινητοποίηση στήριξε και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών καθώς και οι Συνταξιούχοι.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα