sykies thessaloniki plistiriasmos
John Toussis / SOOC
Κύμα αλληλεγγύης για την οικογένεια που χάνει το σπίτι της – Ο πατέρας ήταν μέχρι πρόσφατα άνεργος και η οικογένεια ζούσε με το προνοιακό επίδομα της τάξης των 300 ευρώ - Με 74% αναπηρία η μητέρα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα σωματεία, φορείς και φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια από τις Συκιές που της αρπάζει το σπίτι η τράπεζα.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα που επικράτησε με τους παρευρισκόμενους να προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 10 το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη.

Άνεργος ο πατέρας και η μητέρα με 74% αναπηρία

Ο πατέρας της οικογένειας ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες άνεργος, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει 74% αναπηρία. Οι δύο κόρες του ζευγαριού είναι φοιτήτριες σε τμήματα του ΑΠΘ. Μέχρι πριν από λίγες μέρες μοναδικό εισόδημα για την τετραμελή οικογένεια ήταν το προνοιακό επίδομα της τάξης των 300 ευρώ!

«Αν μας πάρουν το σπίτι έχουμε μείνει στον δρόμο»

«Έβγαλαν το σπίτι μας σε πλειστηριασμό, κάποιος το «χτύπησε» για 56.500 ευρώ. Είμαι άνεργος και η γυναίκα μου έχει 74% βαριά αναπηρία. Αν μας πάρουν το σπίτι έχουμε μείνει στον δρόμο, είναι η πρώτη κατοικία. Δεν έχουμε άλλη περιουσία, ότι προσπάθειες κάναμε νομικά και με την τράπεζα δεν προχώρησαν» δήλωσε ο πατέρας της οικογένειας, Γιώργος Νίκογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το Alterthess.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ είχαμε όλα τα κριτήρια. Στις 16 Μαΐου καταθέσαμε τα χαρτιά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις 19/5 έβγαλαν σε πλειστηριασμό το σπίτι. Δεν το σταμάτησαν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ περιμένουμε τη δικαστική απόφαση τον Δεκέμβριο. Αν η οριστική δικαστική απόφαση λέει ότι μπαίνουμε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η δική μου πρώτη κατοικία πως θα προστατευθεί αφού θα την έχω χάσει; Δεν μπορώ να το καταλάβω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκογλου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τη συγκίνηση του για την μαζική παρουσία πολιτών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Εκατοντάδες εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, με την μαζική παρουσία τους δήλωσαν την απόφασή τους να εμποδίσουν κάθε απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας. 

Στο πλευρό της οικογένειας και οι φοιτητικοί σύλλογοι

«Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, βάζει εμπόδια στη φοιτητική μέριμνα, δίδακτρα στα προπτυχιακά, μας στερεί δικαιώματα. Μαζί με όλα αυτά στερεί και βγάζει από το σπίτι της μια φοιτήτρια και την οικογένειά της. Δεν θα αφήσουμε κανέναν φοιτητή, κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας να μείνει χωρίς σπίτι, έξω από τις σπουδές και τη ζωή» δήλωσε η Μαρία Σαίτη, μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Εικαστικού της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ