Υπόγεια σήραγγα Ηλιούπολης: Από τα Νότια στα Βόρεια Προάστια μέσα σε λίγη ώρα
Ως έργο στρατηγικής σημασίας λογίζεται και η υπόγεια σήραγγα της Ηλιουπόλεως, που θα επιτρέπει στους οδηγούς να μεταβαίνουν από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ σήμερα ο μέσος χρόνος μπορεί να υπερβεί τη μισή ώρα

Σε χρόνο ρεκόρ θα μεταβαίνουν οι οδηγοί από την Κατεχάκη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και το αντίστροφο, μόλις παραδοθεί στο κοινό η αστική σήραγγα Ηλιουπόλεως.

Το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξομάλυνση των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής παρουσίασε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 5o Autoforum.

Πέρα από την αύξηση των λεωφορείων στους δρόμους, το σύγχρονο πλαίσιο για τη μικροκινητικότητα και τα μεγάλα έργα του μετρό, στην ατζέντα του υπουργείου εντάσσονται μεγαλεπήβολες οδικές επεμβάσεις, που θα διαμορφώσουν τον νέο οδικό χάρτη της Αττικής.

Ως έργο στρατηγικής σημασίας λογίζεται και η υπόγεια σήραγγα της Ηλιουπόλεως, που θα επιτρέπει στους οδηγούς να μεταβαίνουν από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ σήμερα ο μέσος χρόνος μπορεί να υπερβεί τη μισή ώρα.

Η υπόγεια αστική σήραγγα θα ξεκινά από τα στρατόπεδα «Σακκέτα» και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης, δίνοντας ανάσα στους στην Ηλιούπολη. Ακόμα, θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δύο μεγάλους κυκλοφοριακούς δακτύλιους του Λεκανοπεδίου, της Αττικής οδού και της Βουλιαγμένης.

Η σήραγγα φαίνεται πως θα έχει μήκος από περίπου 2,5 έως και λίγο πάνω από 3 χιλιόμετρα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση και τρεις ισόπεδους κόμβους.

Η δημιουργία της, μάλιστα, θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός δεύτερου κάθετου οδικού άξονα στην Αθήνα που θα συνδέει τα νότια με τα βόρεια προάστια, συνδράμοντας στη μερική αποσυμφόρηση του μοναδικού οδικού άξονα που επιτελεί το ίδιο έργο, δηλαδή της ιδιαίτερα κορεσμένης Λεωφόρου Κηφισού.

Σημειώνεται δε ότι η σήραγγα θα φέρει σημαντικές αλλαγές και στη Λ. Βουλιαγμένης, μεταξύ των οποίων το ξήλωμα των φαναριών και τη μετατροπή της λεωφόρου σε αυτοκινητόδρομο. Στόχος είναι η διαπλάτυνση της της Βουλιαγμένης και η δημιουργία συνολικά τεσσάρων ανισόπεδων κόμβων, με χαρακτηριστικότερο αυτόν στο ύψος της Λ. Αλίμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσια εκπαίδευση
Καταδίκη εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη για «σεξουαλικό υπαινιγμό» σε μαθήτρια – Τι έκρινε το δικαστήριο
Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή – Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί περί παρερμηνείας, κρίθηκε αξιόπιστη η καταγγελία της μαθήτριας
Καταδίκη εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη για «σεξουαλικό υπαινιγμό» σε μαθήτρια – Τι έκρινε το δικαστήριο
λαζαριδης
Πανεπιστημιακοί: «Όταν η αλήθεια γίνεται διαπραγματεύσιμη» – Παρέμβαση για την υπόθεση Λαζαρίδη
Κριτική στην πολιτική διαχείριση της υπόθεσης και αιχμές για θεσμική υποβάθμιση και παραπληροφόρηση
Πανεπιστημιακοί: «Όταν η αλήθεια γίνεται διαπραγματεύσιμη» – Παρέμβαση για την υπόθεση Λαζαρίδη
kakokairia-broxi-kataigida-arxeiou.jpg
Καιρός: «Κακοκαιρία εξπρές» με βροχές και καταιγίδες – Τι δείχνει η ανάρτηση Κολυδά για τις επόμενες ημέρες
Παροδική επιδείνωση με ψυχρό μέτωπο, εκτεταμένες βροχοπτώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε Βόρεια Ελλάδα και αστικά κέντρα
Καιρός: «Κακοκαιρία εξπρές» με βροχές και καταιγίδες – Τι δείχνει η ανάρτηση Κολυδά για τις επόμενες ημέρες
panteios
Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα: «Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση εφικτή;»,
Μπορεί η εκπαίδευση να είναι και ποιοτική και ανθρώπινη; Μια συζήτηση στο Πάντειο που αφορά όλους
Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα: «Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση εφικτή;»,