iraio_korinthia
Ποιες είναι οι πέντε παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα

Το καλοκαίρι έφτασε επίσημα και οι εκδρομείς βρίσκονται σε αναζήτηση του ιδανικού προορισμού για απολαύσουν τον ήλιο και τις βουτιές στη θάλασσα. 

Ωστόσο για να βρείτε πανέμορφες παραλίες δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά, αφού οι παρακάτω επιλογές προσφέρονται και για μονοήμερες εκδρομές, αφού είναι μια «ανάσα» από την Αθήνα. 

Ψάθα, Αττική

psatha


Σε απόσταση 65 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, δέκα λεπτά από το Αλεποχώρι, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Αξίζει να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή μέχρι την Ψάθα για να απολαύσετε το μπάνιο σας και τη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την τεράστια παραλία που θυμίζει νησάκι του Αιγαίου. Ταβέρνες και ουζερί πάνω στο κύμα συμπληρώνουν το σκηνικό. Μείνετε μέχρι αργά για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα!

Ηραίο-Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

iraio_korinthia


Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, θα βρεις ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπου τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Εδώ θα κάνετε τις βουτιές σας σε μια όμορφη μικρή παραλία με υπέροχα νερά μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Μυλοκοπή, Κορινθία

milokopi

Σε απόσταση μιάμισης ώρας οδικώς από την Αθήνα και 20 λεπτών από το Λουτράκι, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Ο λόγος για τη Μυλοκοπή, μια αμμώδη παραλία με ψιλό χαλικάκι, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά, ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, με ένα ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα. Πίσω από την παραλία απλώνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος.

Κάλαμος, Εύβοια

kalamos


Ο Κάλαμος, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μια μαγευτική παραλία που βρέχεται από το Αιγαίο, απέχει 65 χλμ. από τη Χαλκίδα (ούτε 2 ώρες από την Αθήνα). Έχει ωραία αμμουδιά με ψιλό βότσαλο, φανταστικά νερά και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μικρές διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από ένα βράχο. Η πρώτη παραλία ονομάζεται από τους ντόπιους «καλή» γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμα τα νερά. Σε αυτήν υπάρχουν ταβέρνες και beach bars. H δεύτερη ονομάζεται «κακιά» γιατί τα νερά της είναι συνήθως πιο αγριεμένα.

Βύθουρη, Εύβοια

vithouri


Η παραλία Βύθουρη στην Εύβοια είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία άγριας ομορφιάς στην πίσω μεριά της Δίρφυς, που βλέπει το Αιγαίο, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, ενώ η παραλία έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, η Βύθουρη έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5 χλμ. οπότε πρέπει να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα από πιο νωρίς.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
ζομπι2
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;
Ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ.Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης εξηγεί πώς ο νόμος για τα μη κρατικά ΑΕΙ εισάγει (και) στην Ελλάδα τη λεγόμενη «κουλτούρα της...
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;