Λογαριασμός ΔΕΗ
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος - Πιθανή η αλλαγή στα κριτήρια

«Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Μάλιστα χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, η σχετική ρύθμιση.

Πιθανή η αλλαγή στα κριτήρια

Παράλληλα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», διευκρίνισε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, λέγοντας πως για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, «για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του Κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Όπως αποσαφήνισε, «σε περίπτωση νοικοκυριών που έχουν κοινό ρολόι, η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ. Αν γίνουν αιτήσεις πχ από δύο, το ποσό θα μοιραστεί. Αν γίνουν αιτήσεις από πάνω από ένα νοικοκυριά, το ποσό θα δοθεί στην χρονολογικά πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί».

Για την ψηφιακή κάρτα καυσίμων

Σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει για δικαιούχους του βοηθήματος για τα καύσιμα, λόγω του ότι δεν διαθέτουν smartphone για να «κατεβάσουν» την ψηφιακή κάρτα καυσίμων, στην οποία το ποσό είναι 5 ευρώ μεγαλύτερο από ότι στις άλλες μορφές επιδότησης, ο Θόδωρος Σκυλακάκαης είπε πως καθώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη παρέμβαση για ακύρωση της κάρτας, η προτεινόμενη λύση σε όσους δικαιούχους δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή κάρτα, είναι «να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό ενός άλλου προσώπου, ενός φίλου τους και να βάλουν τα χαρακτηριστικά τα δικά τους, ώστε να εγκριθεί το ποσό. Μετά, θα πρέπει να γίνει μια επίσκεψη μαζί με το κινητό αυτό στο πρατήριο καυσίμων και εκεί μπορεί να εξαντληθεί το ποσό της επιδότησης με ένα γέμισμα, 45 ευρώ είναι το συνολικό ποσό».

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο αυτήν την στιγμή για παράταση του μέτρου της επιδότησης στα καύσιμα τους επόμενους μήνες, ενώ επηρεάζεται η τύχη του και από την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου και τα μέτρα για την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. 

«Άνοδος επιτοκίων» 

Για την άνοδο των επιτοκίων ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι, «δεν μας ανησυχεί από δημοσιονομικής πλευράς. Η επιρροή της τρέχουσας κατάστασης των επιτοκίων είναι μικρή σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική επίπτωση. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας είναι σε σταθερά επιτόκια. Η άνοδος των επιτοκίων βοηθάει να αποκατασταθεί η ισορροπία δολαρίου – ευρώ, η οποία επηρεάζει την ακρίβεια και το ΑΕΠ». 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, πληρώνουμε πολύ ακριβότερα τα καύσιμα όταν έχουμε χαμηλά επιτόκια σε σχέση με το δολάριο.  Η οικονομία είναι πολύ πιο σύνθετο περιβάλλον, σύμφωνα με τον ίδιο, και πρέπει να κρατά κανείς μια γραμμή ισορροπίας. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βραβειο
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το πρώτο Βραβείο Samuel Gridley Howe στον Κωστή Φραγκούλη
«Η ιστορική εκλογή του Κωστή Φραγκούλη ως ο πρώτος μη Αμερικανός Διεθνής Πρόεδρος στην 98χρονη ιστορία του International Propeller Club, αποδεικνύει...
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το πρώτο Βραβείο Samuel Gridley Howe στον Κωστή Φραγκούλη
εκλογες
Άλλος, παλιός και νέος, για νέο κόμμα...
«Τώρα η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν κι άλλες εκδοχές να μας προσφέρουν. Και δεν αρκούσε η τελευταία διχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτά είναι σε αναμονή»
Άλλος, παλιός και νέος, για νέο κόμμα...