Τρομακτική αύξηση στην τιμή των καυσίμων- Στα 2,42 ευρώ η βενζίνη στην Αθήνα
Εκτός ελέγχου οι τιμές των καυσίμων- Στο «τραπέζι» νέο Fuel Pass

Τέλος δεν έχει το ράλι ανόδου στις τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα.. Το ξέφρενο ράλι ανατιμήσεων στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται και μειώνει μέρα με τη μέρα και το όφελος του επιδόματος των 45 ευρώ που δόθηκε με τη μορφή του Fuel Pass. Μόλις σε 20 ημέρες η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης το λίτρο κατέγραψε αύξηση 16 λεπτών.

Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει σε πανελλήνια βάση τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,4 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Στην περιφέρεια μάλιστα και ειδικά σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Λευκάδα, αλλά και η Ευρυτανία οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν περάσει τα 2,43 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτανίων τα 2,55 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης τα 2,08 ευρώ το λίτρο.

Στο «κόκκινο» οι τιμές των καυσίμων και σε τουριστικούς προορισμούς

Αρνητική πανελλαδική πρωτιά κατέχει η Αλόννησος, με την αμόλυβδη να έχει φθάσει πλέον τα δύο ευρώ και 62 λεπτά λίτρο, ακολουθεί η Αμοργός και η Ικαρία που είναι κοντά στα 2,6 ευρώ το λίτρο, ενώ πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο διατίθεται η αμόλυβδη και σε άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Σύρος και η Κάλυμνος.

Και στην ηπειρωτική Ελλάδα, όμως όπως στον Άγιο Νικόλαο στη δυτική Μάνη όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός, η τιμή της αμόλυβδης οδεύει στα 2,5 ευρώ το λίτρο. Απαγορευτική έχει γίνει πλέον για πολλούς Θεσσαλονικείς μέχρι και η Χαλκιδική.

Έρχεται νέο Fuel Pass

Για πιθανή νέα επιδότηση στα καύσιμα εφόσον χρειαστεί, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι έχουν ήδη μπει στην αγορά των καυσίμων τα πρώτα πρόστιμα για αισχροκέρδεια και ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Οι εκπρόσωποι της αγοράς επισημαίνουν ότι «ανάσα» στους καταναλωτές ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου καταγράφεται και η μεγαλύτερη ζήτηση καυσίμων στην Ελλάδα, λόγω των θερινών διακοπών, θα έδινε η μείωση του ΦΠΑ ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν μονόδρομο τα νέα μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το κύμα της ακρίβειας ωστόσο διευκρινίζουν ότι το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στις τιμές των καυσίμων θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες με βάση την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Όπως δηλώνουν, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταικούρας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και ενεργοποιημένο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα ο δημοσιονομικός χώρος έχει εξαντληθεί.

Ωστόσο αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για νέες παρεμβάσεις με τον κ. Σταικούρα να υπογραμμίζει ότι «είναι νωρίς για να τα συζητήσουμε αυτά… θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμώ ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, και ανάλογα θα πράξουμε. Υπάρχει πρόβλημα, το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε με τον πρωθυπουργό. Πρώτα σχεδιάζουμε, βρίσκουμε τους πόρους και στη συνέχεια ανακοινώνουμε τα μέτρα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα