Fuel Pass: Βήμα βήμα η διαδικασία για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας
Τι μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι όταν δεν έχουν λογαριασμό στη Viva Wallet ή το κινητό τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία NTC

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια αιτήσεις έχουν ήδη γίνει για την επιδότηση καυσίμων, για το Fuel Pass, τόνισε χθες Τρίτη 3 Μαίου 2022, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Ήδη το 1,2 εκατομμύρια έχουν προωθηθεί στα πιστωτικά και τραπεζικά ιδρύματα για να γίνει η πίστωση στους iban είτε για να εκδοθούν οι προπληρωμένες κάρτες. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι περίπου το 30% του συνολικού αριθμού, που έχει εγκριθεί αφορά κάρτες αντί για πίστωση σε iban. Και αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή διότι οι προπληρωμένες κάρτες στα κινητά τηλέφωνα έχουν την διάσταση ότι αφορούν πληρωμή μόνο για αυτόν τον σκοπό», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το συνολικό πλήθος των δικαιούχων είναι περί τα 3 εκατομμύρια, η πλατφόρμα έχει ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ, όλες οι πληροφορίες είναι στο voucher.gov.gr, να μπούνε οι πολίτες να δούνε αν είναι δικαιούχοι κι από κει και πέρα νομίζω ότι είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε σχέση με το πώς μπορούν να χρησιμοποιούμε πλέον τέτοιου τύπου τεχνολογίες και εργαλεία σε ό,τι αφορά την προνοιακή πολιτική».

Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα Fuel Pass παραμένει και σήμερα ανοικτή, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες υποβάλλουν αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων, ενώ ήδη έχουν πιστωθεί τα χρήματα σε περίπου 900.000 δικαιούχους.

Fuel Pass χωρίς λογαριασμό στη Viva Wallet

Σύμφωνα με τις οδηγίες για το Freedom Pass, όσοι προτιμήσουν την ψηφιακή κάρτα για δωρεάν καύσιμα, αντί για πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην Alpha Bank και τη Viva Wallet. Αν πάλι δεν έχουν Alpha Bank, τότε η Viva είναι μονόδρομος. Αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε:

Όταν λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet:

  • Αρχικά στο email που λάβατε, επιλέξτε τον σύνδεσμο Δες το Fuel Pass

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

  • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@@#$%^*).
  • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
  • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

  • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
  • Επιλέξτε την ένδειξη Fuel Pass
  • Για την Alpha Bank, η διαδικασία είναι πιο απλή. Αφού κάνετε την αίτηση στο gov.gr και ακολουθήσετε όλα τα απαραίτητα βήματα, θα σας μεταφέρει στην εφαρμογή του e-banking όπου και θα βρείτε εύκολα την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Το NTC και τι κάνετε αν δεν βλέπετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό

Ακόμη ένα ζήτημα προέκυψε με εκείνους που επέλεξαν την πίστωση σε smartphone προκειμένου να λάβουν το «μπόνους» των έξτρα 5 ευρώ της επιδότησης καυσίμων, όμως το κινητό τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου.

 «Μία εύκολη πρακτική λύση για κάποιον ο οποίος έχει στην οικογένειά του κάποιον που έχει smartphone, να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το κινητό τηλέφωνο, βεβαίως όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της οικογένειας. Θα προσπαθούσε να πάρει την ψηφιακή κάρτα σε άλλο κινητό. Δεν είναι επίσημη σύσταση, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς.»

Καθυστερήσεις στην πληρωμή του Fuel Pass

Δεν ήταν λίγοι οι δικαιούχοι, στους οποίους χρειάστηκαν παραπάνω από δύο εργάσιμες ημέρες για να πιστωθούν τα χρήματα. Ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε για αυτό το θέμα πως επρόκειτο για ζήτημα που προέκυψε λόγω των διακοπών του Πάσχα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η μήνυση του πατέρα της Κυριακής σε βάρος των αστυνομικών
«Ο πόνος και ο θυμός του επιτείνονται και φυσικά θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος από όλες τις πλευρές»
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η μήνυση του πατέρα της Κυριακής σε βάρος των αστυνομικών
εκπαιδευση
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας
Κάθε απόπειρα ενεργοποίησης κυρώσεων με βάση το άρθρο 56 του 4823/21 σε συνάδελφους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/νες θα είναι πράξη παράνομη,...
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας