Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο προσφορών

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της βουλής.

Αυτό σημαίνει ότι οι δεκαπενθήμερες ανοιξιάτικες εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου, ήταν και οι τελευταίες ενδιάμεσες.

«Επειδή τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων, φοβηθήκαμε ότι θα δημιουργηθεί στην αγορά παρεξήγηση και ανωμαλία και γι' αυτό δεν βάλαμε την κατάργηση σε αυτό το νομοσχέδιο (σ.σ. για την προστασία του καταναλωτή). Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όμως θα καταργηθούν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Βεβαίως ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα, θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουνε, για όσα προϊόντα θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια είχαν καθιερωθεί δύο πρόσθετες εκπτωτικοί περίοδοι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενδιάμεσα στις καλοκαιρινές και χειμερινές εκπτώσεις. Ωστόσο, οι έμποροι ζητούσαν να καταργηθούν, καθώς όπως επισημαίνουν, δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε στα ταμεία τους, ούτε στους καταναλωτές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άρειος Πάγος
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη διαρροή υλικού της τραγωδίας των 17χρονων στην Ηλιούπολη
Σε έρευνα για τη δημοσιοποίηση βίντεο και σημειωμάτων από την υπόθεση των 17χρονων στην Ηλιούπολη προχωρά ο Άρειος Πάγος
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη διαρροή υλικού της τραγωδίας των 17χρονων στην Ηλιούπολη
ζωη
Θύελλα στη Βουλή: Πράσινο φως από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων
Κατά πλειοψηφία εισήγηση για άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά από αποχώρηση της αντιπολίτευσης
Θύελλα στη Βουλή: Πράσινο φως από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων