Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο προσφορών

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της βουλής.

Αυτό σημαίνει ότι οι δεκαπενθήμερες ανοιξιάτικες εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου, ήταν και οι τελευταίες ενδιάμεσες.

«Επειδή τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων, φοβηθήκαμε ότι θα δημιουργηθεί στην αγορά παρεξήγηση και ανωμαλία και γι' αυτό δεν βάλαμε την κατάργηση σε αυτό το νομοσχέδιο (σ.σ. για την προστασία του καταναλωτή). Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όμως θα καταργηθούν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Βεβαίως ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα, θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουνε, για όσα προϊόντα θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια είχαν καθιερωθεί δύο πρόσθετες εκπτωτικοί περίοδοι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενδιάμεσα στις καλοκαιρινές και χειμερινές εκπτώσεις. Ωστόσο, οι έμποροι ζητούσαν να καταργηθούν, καθώς όπως επισημαίνουν, δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε στα ταμεία τους, ούτε στους καταναλωτές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Μοιράζονται €423.335 σε 1.401 υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς
«Πράσινο φως» για χιλιάδες ώρες υπερωριών – Ποιους αφορά και πώς θα μοιραστούν τα 423.335 ευρώ
Υπουργείο Παιδείας: Μοιράζονται €423.335 σε 1.401 υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς
Η Σοφία Ζαχαράκη για τα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών
Σ. Ζαχαράκη στα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών: «Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση»
100 χρόνια ιστορίας για την Ακαδημία Αθηνών – Πανηγυρική συνεδρία με ισχυρά μηνύματα για το μέλλον της γνώσης
Σ. Ζαχαράκη στα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών: «Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση»
βενζινη
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Η τελική απόφαση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση