Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο προσφορών

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της βουλής.

Αυτό σημαίνει ότι οι δεκαπενθήμερες ανοιξιάτικες εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν στις 15 Μαΐου, ήταν και οι τελευταίες ενδιάμεσες.

«Επειδή τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων, φοβηθήκαμε ότι θα δημιουργηθεί στην αγορά παρεξήγηση και ανωμαλία και γι' αυτό δεν βάλαμε την κατάργηση σε αυτό το νομοσχέδιο (σ.σ. για την προστασία του καταναλωτή). Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όμως θα καταργηθούν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Βεβαίως ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα, θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουνε, για όσα προϊόντα θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια είχαν καθιερωθεί δύο πρόσθετες εκπτωτικοί περίοδοι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενδιάμεσα στις καλοκαιρινές και χειμερινές εκπτώσεις. Ωστόσο, οι έμποροι ζητούσαν να καταργηθούν, καθώς όπως επισημαίνουν, δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε στα ταμεία τους, ούτε στους καταναλωτές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας - Το σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας τιμά τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας
Στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του Σχολείου βρίσκεται η ενεργή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου
ΑΠΘ: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας - Το σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας τιμά τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας
presveia venezouelas vrazilia
Απαγωγή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας λίγο μετά την αποφυλάκισή του
Την είδηση έκαναν γνωστή μέλη της οικογένειάς του και πολιτικοί του σύμμαχοι, μεταξύ αυτών και η γνωστή αντιπολιτευόμενη ηγέτιδα Μαρία Κορίνα...
Απαγωγή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας λίγο μετά την αποφυλάκισή του