Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
foitites-aei-panepisthmia-amfitheatro2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Αναλυτικά οι εκπτώσεις που απολαμβάνουν οι φοιτητές, με το φοιτητικό πάσο

Πλήθος εκπτώσεων και δωρεάν υπηρεσιών προσφέρονται στους φοιτητές που έχουν προμηθευτεί το φοιτητικό πάσο, από την σχολή στην οποία ξεκινούν τη φοίτησή τους. 

Οι εκπτώσεις αφορούν φοιτητές που σπουδάζουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, το φοιτητικό πάσο μπορεί να γίνει δεκτό και από Ευρωπαϊκές χώρες. 

Υπενθυμίζεται πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που διατέθηκαν σε ψηφιακή μορφή οι ακαδημαϊκές ταυτότητες φοιτητών, του ψηφιακού έτους 2021-2022.

Αναλυτικότερα οι εκπτώσεις:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ακτοπλοϊκά

Κάθε φοιτητής δικαιούται την έκδοση μειωμένης κάρτας, που ισούται με μειωμένο εισιτήριο, για τις μετακινήσεις που αφορούν λεωφορεία, μετρό, τραμ και κτελ. 

Ακόμη, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, έχουν καθιερώσει το μειωμένο εισιτήριο σε όσους διαθέτουν φοιτητικό πάσο.

Φοιτητική Λέσχη

Με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο, σε όλες τις φοιτητικές λέσχες των σχολών, παρέχεται στους σπουδαστές η δυνατότητα δωρεάν σίτισης. 

Θέατρο - Κινηματογράφος - Συναυλίες

Εκτός από τα μεταφορικά, το πάσο προσφέρει έκπτωση εισιτηρίων σε ορισμένους κινηματογράφους, εκθέσεις και αρχαιολογικούς χώρους. Ορισμένοι ιδιώτες, αυτοβούλως, κάνουν προσφορές σε φοιτητές που θα επιδείξουν το πάσο τους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Κατατακτήριες: Σε ποιες περιπτώσεις το πάσο ισχύει για μειωμένο εισιτήριο

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη δυνατότητα παροχής ακαδημαϊκής ταυτότητας με ισχύ δελτίου ειδικού εισιτηρίου σε φοιτητές εγγραφόμενους μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων παρέχει απόφαση του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκη. 

Συγκεκριμένα, η ακαδημαϊκή ταυτότητα με ισχύ δελτίου ειδικού εισιτηρίου δεν παρέχεται σε φοιτητές που εγγράφονται στα ΑΕΙ και είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ. 

Ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο οικείο Τμήμα (κατατακτήριες εξετάσεις, πανελλήνιες εξετάσεις, κ.α.). 

Χορηγείται όμως σε φοιτητές που εγγράφονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων ως κάτοχοι πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων. 

Πιο συγκεκριμένα,όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «οι δικαιούχοι δελτίου ειδικού εισιτηρίου» : […] 2. Με τη δημοσίευση της παρούσας δικαιούχοι δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου εισαγωγής τους αποκλειστικά και μόνο: […] α) Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη. β) Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. […]»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα