Καιρός: Με νεφώσεις και βροχές ξεκινά η εβδομάδα - Καταιγίδες και στην Αττική
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο στα ηπειρωτικά

Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στη Θράκη και στην Θεσσαλία, οι οποίες από το πρωί σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τα δυτικά παράκτια, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. 

Οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 29, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 14 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 15 έως 27, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 31, στις Κυκλάδες από 12 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 26 και στην Κρήτη από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίνηση με αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας
Με ποιο απλό τρόπο μαθαίνεις αν σε έχουν πιάσει παραβάτη οι κάμερες της Τροχαίας
Μέσω του myAADE μπορείς να ελέγξεις αν έχει βεβαιωθεί πρόστιμο από «έξυπνες» κάμερες και να δεις τις οφειλές σου
Με ποιο απλό τρόπο μαθαίνεις αν σε έχουν πιάσει παραβάτη οι κάμερες της Τροχαίας
patron.gif
Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξαναπάει… καρναβάλι – Με άρμα και στολή στη Μεγάλη Παρέλαση 2026
Η ακαδημαϊκή κοινότητα βγαίνει από τα αμφιθέατρα και μεταφέρει τη δημιουργικότητα, το χιούμορ και το πνεύμα της γνώσης στους δρόμους της Πάτρας
Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξαναπάει… καρναβάλι – Με άρμα και στολή στη Μεγάλη Παρέλαση 2026