Κρήτη: Στο νοσοκομείο 15χρονη μαθήτρια από εκδρομή λόγω οξείας μέθης
Η 15χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε κατάσταση οξείας μέθης

Στο νοσοκομείο σε κατάσταση οξείας μέθης οδηγήθηκε 15χρονη μαθήτρια, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στην περιοχή Αμμουδάρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν μαθήτρια κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

Πρόκειται για ανήλικο κορίτσι το οποίο βρίσκεται στο Ηράκλειο από τα Χανιά για την καθιερωμένη ετήσια τριήμερη σχολική εκδρομή.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο συνοδεία σχολικής νοσηλεύτριας, καθηγητή αλλά και της Αστυνομίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, επικράτησε αναστάτωση στο νοσοκομείο καθώς ο οργανισμός της βρίσκονταν σε υπερδιέγερση με συνέπεια οι ιατροί να δυσκολεύονται να προβούν σε εξέταση.

Σύμφωνα πάντως με τα νέα δεδομένα η μαθήτρια φέρεται να είναι καλά στην υγεία της.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα φαινόμενα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους στην Κρήτη. Το neakriti.gr παραθέτει μερικά περιστατικά στην Κρήτη που απασχόλησαν την επικαιρότητα:

Μάιος 2022: Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης ανήλικη

Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να διακομιστεί μια ανήλικη κοπέλα, η οποία κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το περιστατικό σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης του Ηρακλείου.

Επιτόπου μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Στην ανήλικη προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες μετά έλαβε εξιτήριο. Ας σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος όπου η κοπέλα κατανάλωσε αλκοόλ.

Λίγο αργότερα, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Φεβρουάριος 2022: Στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα οξείας μέθης

Ένα ακόμη περιστατικό κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που έστειλε ανήλικη στο νοσοκομείο καταγράφηκε στην Κρήτη, όταν μια κοπέλα 17 προς 18 ετών διασκέδαζε σε μπαρ του Ηρακλείου, όμως κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στην «πρεμιέρα» χαλάρωσης των μέτρων, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα οξείας μέθης.

Στο νοσοκομείο τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο. Όπως έγινε γνωστό, για το περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος του μπαρ στο Ηράκλειο.

Ιούλιος 2020: 10χρονος στο νοσοκομείο λόγω ρακής

Σε μεγάλη περιπέτεια μπήκε ένα αγοράκι μόλις 10 ετών, όπως και οι γονείς του, μετά από κατανάλωση αλκοόλ - πιθανότατα ρακής.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 10χρονος, άγνωστο πώς, κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ σε σπίτι περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου. Μόλις το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους γονείς του παιδιού, το μετέφεραν στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο και εφημέρευε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 10χρονος νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, σε καλή, ωστόσο, κατάσταση και για προληπτικούς λόγους, ενώ για το περιστατικό διενεργήθηκε προανάκριση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Νοέμβριος 2020: Ανήλικος κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ

Το περιστατικό έλαβε χώρο στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου νεαρό αγόρι εισήλθε στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και σύμφωνα με πληροφορίες, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Το ανήλικο παιδί λιποθύμησε μέσα στο σχολείο και κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο εφημερεύον νοσοκομείο. Ωστόσο οι διασώστες δεν μπορούσαν να εισέλθουν στον χώρο, καθώς το σχολείο ήταν κλειστό, έτσι χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής, η οποία κλήθηκε και βρέθηκε άμεσα στο σημείο.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, έκοψαν το λουκέτο και εισήλθε στο χώρο το ασθενοφόρο. Οι διασώστες παρέλαβαν το νεαρό αγόρι, το οποίο και μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο. Έρευνα διεξήχθη και από την Αστυνομία, άνδρες της οποίας βρέθηκαν στο σημείο.

Σεπτέμβριο 2020: 15χρονος στο Νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ανήλικος τον Σεπτέμβριο του 2020 χωρίς τις αισθήσεις του, αφότου κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το περιστατικό απασχόλησε και τις Αστυνομικές Αρχές.

Πρόκειται για έναν έφηβο, ηλικίας περίπου 15 ετών.

Ο ανήλικος ευρισκόμενος σε παρέα με συνομήλικους του, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, φέρεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σημειώνεται πως ο 15χρονος δεν βρισκόταν σε κάποιο κατάστημα όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ το περιστατικό όπως και τα προηγούμενα απασχόλησε την αστυνομία, η οποία διερεύνησε τα ακριβή αίτια υπό τα οποία συνέβη το περιστατικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά