Τραγωδία στη Μονεμβασιά - Σύλληψη 52χρονου
© Intime p.a.
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος από τη Μονεμβασιά που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 52χρονος από τη Μονεμβασιά που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους άνδρες το περασμένο Σάββατο.

Ο 52χρονος οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού για την προσωρινή κράτησή του και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 52χρονος φέρεται να είπε στην απολογία του, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ:

«Δεν θυμάμαι τίποτα για το περιστατικό. Τη Μεγάλη Παρασκευή, άρχισα να έχω προβλήματα με τη μέση μου. Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη. Στην αρχή ένιωθα καλά. Δύο ημέρες πριν το περιστατικό ένιωσα περίεργα, ένιωσα ότι έσπαγε το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φερθώ φυσιολογικά. Δεν θυμάμαι τίποτα. Φίλοι μου είπαν ότι σε εστιατόριο που βρισκόμουν φερόμουν αλλοπρόσαλλα».

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησαν ανακριτής και εισαγγελέας Σπάρτης, μετά την απολογία του 52χρονου.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, θαμώνες της ταβέρνας στην οποία βρέθηκε ο δράστης λίγο πριν την πράξη στην οποία προέβη, ανέφεραν πως η ψυχική του υγεία δεν ήταν η καλύτερη.

Ειδικότερα, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην ταβέρνα πριν σημειωθεί το περιστατικό, είπε χαρακτηριστικά: «Στάθηκε στη διπλανή καρέκλα από μένα όρθιος και χωρίς να μιλήσει ή να μας χαιρετήσει, παρατήρησα ότι κοιτούσε επίμονα το πάτωμα για αρκετή ώρα, κάνοντας μια νευρική κίνηση με το δεξί του πόδι χωρίς να μιλάει σε κανέναν. Πέρασαν αρκετά λεπτά που ήταν όρθιος, να κοιτά το πάτωμα χωρίς να μιλά σε κανέναν. Ο καταστηματάρχης βγήκε από τον πάγκο και τον συνόδευσε μέχρι την έξοδο διακριτικά. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήταν καλά και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον».

«Έβαλε πρώτη και σπινιάροντας πέρασε από πάνω του»

Άνδρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό περιγράφει λεπτομερώς όσα είδε στην κατάθεσή του.

«Έκανε ελιγμό και πέρασε αριστερά από τον τραυματία με μικρή ταχύτητα, ενώ επιστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας του με την πίσω δεξιά ρόδα πάτησε το κεφάλι του τραυματία. Περνώντας δίπλα μου διέκρινα τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος ήταν ο Κ.Π. και ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Εν συνεχεία κατευθύνθηκε προς την πλατεία και επέστρεψε. Σταμάτησε γύρω στα 20 μέτρα πριν τον τραυματία, έβαλε πρώτη ταχύτητα και σπινιάροντας πέρασε πάνω από τον κώνο της αστυνομίας και τον τραυματία, αποτελειώνοντάς τον κυριολεκτικά» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχε σώας τα φρένας»

«Υπάρχει έγκλημα ανθρωποκτονίας τετελεσμένο, που προϋποθέτει αποδεδειγμένο δόλο. Το αυτοκίνητο λειτούργησε ως μέσο εγκλήματος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Xρήστος Πλειώτας, ο οποίος περιέγραψε το πώς συνέβη το τρομερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή δύο ηλικιωμένων στη Μονεμβασιά.

«Ήταν ένας απλά τραυματισμένος συνεπιβάτης σε ένα δίκυκλο που βρέθηκε στο οδόστρωμα. Ο μόνος τραυματισμός του ήταν ορθοπεδικός και είχε πλήρως τις αισθήσεις του. Δέχθηκε με βιαιότητα δεύτερη προσβολή (με το αυτοκίνητο) από τον δράστη, ο οποίος σκόπιμα το όχημά του πάνω του. Τον παρέσυρε επί εκατοντάδες μέτρα και τον αποτελείωσε», είπε ο κ. Πλειώτας.

«Δυστυχώς ο επίλογος είναι τραγικός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος. Σχολιάζοντας δε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, τόνισε ότι «καθ’ ημάς υπάρχει έγκλημα, ανθρωποκτονία προμελετημένη που περιέχει δόλο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
xarokopeio.jpg
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 10:00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 14:00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο